Sentry
Yine, Sentry dedik mi bir de üzerine netleştirme yapmamız gerek. Biz burada Robert Reynolds’dan söz ediyoruz. Özellikle Brian Michael Bendis’in harika New Avengers serisinde önemli bir yer tutan Sentry, maskenin ardındaki kimliğiyle Superman’den bir hayli farklı. Ama güçleri ve tipi o kadar çok benziyor ki, gerçekten şaşırmamak mümkün değil. Evveliyatla, Sentry’nin gücünü anlatırken de sık sık “güneş” kelimesini kullanıyorsunuz. Adam uçuyor, pelerini arkasından uçuşuyor. Fizik olarak zaten birebir Superman, bir de göğsünde koskocaman bir S harfi var. Yani evet, karakterizasyon olarak Superman’den uzak. Ama temelinin de Çelik Adam olduğu, çok belli!
Virtue
Listemizin son iki maddesi, biraz daha arsız Superman “esinlenmelerine” ayrılmış vaziyette. İlk konuğumuz, Virtue. Nam-ı diğer Ethan Edwards. Kendisi bir Skrull. Galactus Skrull’ların gezegenini yok ettikten sonra, Dünya’ya gönderiliyor. İçinde kendisinin olduğu metal cisim, çiftçi ve naif bir aile tarafından bulunuyor ve o çift, içinden çıkan çocuğu kendi ahlak değerleriyle örnek bir birey olarak yetiştiriyor. Bunların hiçbiri için, şaka olsa bile, “tanıdık geldi mi, ehe ehe” demiyorum. Virtue listemizin muhtemelen en arsız Superman çakmalarından bir tanesi zira…
Wundarr the Aquarian
Wundarr’ın hikayesi şöyle başlıyor: Dakkam gezegenindeki bilim adamı Hektu, gezegeninin yok olacağını fark eder. Ailesini kurtarmak adına son bir çaba olarak, bebek yaştaki çocuğunu bir gemiye bindirip, Dünya’ya yollar. Gemi dünyaya iner, yaşlı bir çift tarafından bulunur. Buraya kadar hikaye birebir Superman, zaten güçleri de aynı. Sadece olay şu, Wundarr’ı yaratan Steve Gerber ve Val Meyarik ikilisi, Superman’e bir “ya şöyle?” hikayesi çekmek istemişler. Bu yüzden, o gemiyi bulan çift, kapağı “İçinde kominist vardır” diye açmıyor mesela. Wundarr içeride tek başına büyüyor, zaten Hektu’nun da yanlış olduğu anlaşılıyor, Dakkam falan da yok olmuyor. O yüzden, Wundarr pervasız bir Superman çakması. Ama kendi başına da bir yol çiziyor!