5. Harrison Morgan (Dexter)
Yine bir dizi doğumu ve yine farklı bir işlev. Dexter’ın bir nevi “yetişkinliğe” adım atması, ya da dizinin sınırları içerisinde “Dexter yine insanlığı öğreniyor” tipi hikayelerin en başlıcası Dexter Rita ile evlenince oldu. Ama sonrasında bambaşka bir adım attı Dexter’ın bu “normalleşme” hayatı. Dexter baba oldu. Olabilecek her şeyi tahmin edebiliyoruz sanıyorken, Harrison babası için ne insanlığı öğrenme, ne de normalleşme aracı oldu. Harrison bir anda babası için bir sırdaş oldu. Babasının kimseye söyleyemediklerini dinleyen biri. Çok da iyi tuttu tüm o sırları…
4. Caesarion (Rome)
Rome sevgimiz dağlardan taşlara gider, nehirlerden ovalara iner, rüzgarla efil efil eser geri yüreğimize. Öyle severiz, öyle edebiyat döşeriz Rome’a yani. Ama Caesarion’un bu sırayı almasının sebebi bu değil. Yani daha doğrusu, sadece Rome’u sevdiğimizden almadı. Caesarion’un haliyle tarihi bir önemi de var, evet; ama kendisini bu yüzden de buraya almadık. Rome, aslında çok iyi işlenmiş birkaç mükemmel anın birleşimiydi. Ve o mükemmel anlardan birinde, yani dizinin en, en son finalinde Caesarion’a söylenen o söz için buraya koyduk; zira o söz, diziyi izleyenlerin anlayacağı, izlemeyenlere de spoiler olmadan anlatılamayacağı gibi, aslında bir anlamda tüm dizinin özcümlesiydi: “De Patre Vostro…”
3. Aaron Littleton (Lost)
Bir bebekseniz ve ıssız bir adada doğduysanız, affedin, yaşamanız mucizedir. Bu adada yaşayacaksınız, üstüne üstlük adanın tüm doğa üstü gelgitlerine rağmen yaşayacaksınız; bir de kurtulacaksınız o adadan. Lost’u ilk izlemeye başlayan herkesin kafasından geçen bir soru vardı: “O hamile kadın nasıl doğum yapacak adada?”. Yaptı, o bebek kaçırıldı, geri bulundu; hasta oldu, tedavi edildi; adadan kurtuldu ana karakterin yeğeni çıktı. En sonunda anneannesinin yanında sağlam kaldı; ama bu süre boyunca hep kilit bir hikaye ögesiydi…
2. Emma Geller-Green (Friends)
Friends’de çok doğum oldu, kabul. Ross ve Carol’un oğulları Ben’in doğumu ile başlayan, Phoebe’nin kardeşinin üçüzlerine hamileliğiyle devam eden, en sonunda da Chandler ve Monica’nın evlatlık ikizleriyle sonlanan bir silsile. Ama Emma’nın kıymeti şüphesiz ki bunlardan fazlaydı. Ross ve Rachel, ayrı ayrı pek çok kişiyle ilişki kurdular dizinin ömrü boyunca. Ama onlar Ross ve Rachel’dılar. Uzun süre bu ilişkiyi netleştirecek, somutlaştıracak bir şey olmadı. Tam kopuyorlar galiba bu sefer derken, Emma doğdu. Dizinin finali hep belliydi, o iş hep öyle bitecekti ama, Emma olmasa da, belki de “e o kadar şey yaşadılar beraber canım” cümlesi biraz havada kalırdı.
1. Holly White (Breaking Bad)
Holly’nin tek bir kelimesi yok dizi boyunca. Olması da beklenemez zaten. Breaking Bad, pek çok alanda olduğu gibi, kapladığı süre bakımından da diğer dizilere benzemiyor ne de olsa. İlk 5 sezonun çok büyük bir bölümü yaklaşık 1 yıllık bir dönemi kapsıyor. O yüzden, Holly’nin bir şey yapacak vakti yok. Öylece duruyor. Peki o halde, öylece durarak nasıl bir numara listemizde? Çünkü Holly, bu listedeki neredeyse her bebeğin temsil ettiği şekillerde kullanıldı. Bizim için önce gördüğümüz ailenin dışarıdan mutlu gözüken portresinin bir parçasıydı. Sonraları Walt için pasif kalmayı bırakıp, hayatın kontrolünü eline almak için bir katalizör oldu. Walt “imparatorluk” işinde geliştikçe, yeri geldi sırdaşlık yaptı babasına. Ama en sonunda, hiç kimsenin almadığı bir şekil aldı. Holly, bir noktada Walt’a karşı cephe almamızın sebebi oldu. Skyler Holly için korkuyordu ve bu mantıklıydı. Vince Gilligan, sette esen rüzgarı bile iyi kullanan bir adam olduğundan, Holly ile de bu dengeyi çok iyi değiştirdi yeri geldiğinde… O yüzden de biz aldık, bir numaraya koyduk.
Var mı unuttuğumuz? İlla ki vardır. Sizin için unutulmaz dizi bebeklerini yazın, sinerjileşelim, mutlulaşalım!
1 Comment
İlk aklıma gelen Judith oldu ama sonradan anladım bitmiş dizilerdeki bebeklerden bahsettiğinizi…