Henüz kesin kelimelerle konuşmak için çok erken, ama sanıyoruz 2017’yi süper kahraman filmleri açısından hayal kırıklığı yaratan bir sene olarak ilan edebiliriz. Her ne kadar senenin gerçek büyük topu Justice League henüz çıkmamış –ve çok karmaşık bir üretim süreci yaşadığı için hâlâ kapalı kutu– olsa da, diğer büyük filmler gişe olarak bekleneni veremediler. Tabii ki hepsi kâr yaptı, tabii ki burada yüzlerce milyon dolarlardan söz ediyoruz… Ama eski haşmet biraz kayıp, kabul etmemiz gerek.

Tabii ki bu bir rekabet olmadığı anlamına gelmiyor. Bu sene süper kahraman filmleri epey meyve verdiler esasen, Power Rangers‘ından tut, LEGO Batman‘ine kadar çok farklı filmler de çıktı aradan, mütevazı gişelerle de ayrıldılar. Ancak elebaşlarının kim olacağı belliydi ve yarış da biraz öyle şekillendi. İnsanlar Guardians of the Galaxy 2‘den milyarlık bir gişe bekliyorlardı, ancak film selefinin verdiği keyfi veremeyince 863 milyon dolar gişede kaldı. Logan zaten orta seviyeyi hedefliyordu, orta seviyeyi aldı. 616 milyon dolar getirdi, herkes evine mutlu dağıldı.

Wonder Woman 3

Bu da taç için iki filmi bıraktı geriye. Patty Jenkins’in yönettiği, rekorlar kıran ve iyi tepkiler alan Wonder Woman ve Marvel’ın kendi evinde pişirdiği ilk Spider-Man filmi Homecoming. Ağustos ayı itibariyle gelen verilere kadar yarışta Wonder Woman öndeydi, ancak Spider-Man: Homecoming son ataklarla 874 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı ve ömrünü 819 milyon dolar hasılatla tamamlayan Wonder Woman’ı resmen geçti. Homecoming şimdi ömrünü sonlandırıyor, artık sadece rötuşlar kaldı. Peki sonra?

İki büyük süper kahraman filmi var radarımızda: Justice League ve Thor: Ragnarok. İki filmin de izleyiciler nezdinde nasıl bir etki bırakacağını öngörmek güç, ancak Justice League adının çok daha fazla ağırlık taşıdığı su götürmez bir gerçek. Tek ufak sorun, Dawn of Justice’in koyduğu kötü örnek. Ancak burada itiraf etmek gerekiyor ki önceki iki Thor filmi de çok süper örnekler koymadılar izleyicinin önüne. Her iki film de muhtemelen bir milyar dolar barajını geçemeyecek, izleyici trendleri bunu gösteriyor. Bizim tahminimiz, Thor’un 700-750 milyon dolar bandında seyredip; Justice League’in de 800-850 arasına kilitlenmesi. Sizin sene sonu tahminleriniz ne?

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.