4. An İtibariyle 22 Kitabı Var, 23.sü Yolda
Wild Cards, ilk olarak Bantam Books etiketi altında 1987’den 1993’e kadar on iki roman çıkartmış. Bunlar bazen senede bir, bazen de senede iki kez çıkmışlar. İlk kitabın bu arada ciddi bir ödül geçmişi de var, kendisi bilim kurgu dünyasının en meşhur mükafatı Hugo’ya aday olmuş 1988’de, kaybettiği eser de Watchmen. Ondan sonra on romanı daha çıkmış Wild Cards’ın. Bitmiş de değil, yeni kitabı 2016’da çıkacak!
5. Sandman’in Varlığını Wild Cards’a Borçluyuz
Aynen öyle. Kitapları okuyup, pek seven genç bir İngiliz yazar, Martin’e gidip bir fikir öneriyor. Fikir, rüyalarda yaşayan bir kahraman ile ilgili. Martin kimsenin tanımadığı, etmediği bu genç İngiliz yazara şans vermiyor, kapısından kovuyor. O İngiliz yazar da, “dur, fikir iyi lan, bunu çizgi roman yapayım ben” diyor. Oradan da alıp yürüyor, projenin adı Sandman olarak konuyor, İngiliz çocuk da Neil Gaiman adını en tepelere yazma fırsatı buluyor ondan sonra.
6. Çizgi Romanları Da Var!
Elbette çizgi roman dünyasına bu kadar yakından bağlanan bir şey, bu kadar selam duran bir şey; bizzatihi çizgi roman olmadan duramaz. 1990’da evren dört sayılık bir mini seri ile Marvel‘ın Epic markası altından görsel mecmualara merhaba diyor. Bunun ardından 2008’de, The Hard Call başlığı altında bir mini seri daha geliyor. The Hard Call’ı bulma ihtimaliniz daha yüksek. Ama sonrası için boşuna bakınmayın, zira yok.
7. İki Kitabı Türkçe’ye De Çevrilmiş!
Son vereceğimiz haber de bu olsun. İlk iki kitap, Türkçe’de mevcutmuş anladığımız kadarıyla. Bizim şahsen merakımız kabardı, sizin de kabardıysa diye güzel site idefix’ten linklerini koyuyoruz. İlkini Kerim Şansal, ikincisini de Damla Özlüer Epsilon Yayınları adına çevirmişler. İlkine şuradan, ikincisine de bu linkten ulaşabilirsiniz!
PS: Reklam değil ha, kitap alırken biz buradan alıyoruz diye koyduk. Siz isterseniz Google’layın, başka bir yerden alın. Maksat çevrildiklerini bilin yeter. İsterseniz sahafları kovalayın, yerel kitap sektörünü canlandırın, o da uyar bize!