Bu yazıya tıklayıp da Jessica Jones’un ilk sezonunu izlememiş kişiler olduğunu sanmıyorum. Ama izlemek isteyip de vakit bulamamış arkadaşlar bu satırları demo kısımlarından görür de spoilera maruz kalır diye lafı dolanırıp duruyorum. İlk sezonu izlememiş olanlar, hadi siz başlarınızı farklı yöne çevirin de bitsin bu ızdırap. Gittiler mi dersiniz? Kafadan dalıyorum müsaadenizle: Biliyorsunuz, Kilgrave ilk sezonda ölmüştü. Jessica fırsatını bulduğu gibi kırıvermişti manipülasyon manyağının boynunu. O sahneden sonra düşünmüştük ki David Tennant’ın kötü senaryoyla harcanmış harika Kilgrave performansı, kursağımızda bir heves olarak kalacaktı bundan sonra.

İlk sezonun sonunda hal buydu fakat geçtiğimiz günlerde David Tennant’ın Jessica Jones setinde olduğu haberi geldi kulaklarımıza. Doğrusu Tennant’ın birkaç flashbackte ya da yanılsamada gözüküp seti terk edeceğini düşünmüş, pek de kulak asmamıştık bu habere. En fazla Tennant’ı yine şık mor takımlar içinde göreceğiz diye sevinebilirdik. Fakat resmi set fotoğrafları yayınlandığında, görenlerin aklında başka bir fikir çaktı. Sizin de aynı sonuca varacağınızı tahmin ediyorum:

Set fotoğraflarından anlaşıldığı kadarıyla, Kilgrave hâlâ Jessica ve Malcolm’ün zihninde onlara yön vermeye çalışan bir yere sahip. Jessica başta olmak üzere bu iki karakterin Kilgrave ile travmatik geçmişini düşünecek olursak, bu hiç de şaşırtıcı bir sonuç değil. Ama iyi düşünülmüş olduğu da belirtilmesi gereken bir sonuç. Jessica’nın Kilgrave’in onda bıraktığı izlerden hemen kurtulmasını beklemiyorduk zaten. Fakat bu izleri seyircinin gözünde fiziksel bir forma dökmek seyir zevkini ikiye katlayacaktır. Hatta üçe, beşe katlayacak bile diyebiliriz çünkü karakterle beraber David Tennant da Jessica’nın ve seyircilerin burnunun dibinde olmaya devam edecek. Kilgrave ne kadar ölü de olsa Tennant ilk sezondaki halinden daha da karizmatik ve şık gözüküyor. Ayrıca set fotoğraflarından bile, zihinde çınlayan bir sapığı çok iyi oynayacağını öngörebiliyoruz.

Kilgrave’i de yanında getireceği kesinleşen Jessica Jones 2. sezonun, 2018’in başlarında Netlix’te yayınlanmasını bekliyoruz. Sezon, yarın (18 Ağustos) yayınlanacak The Defenders’tan sonra karşımıza çıkacak ilk Marvel-Netflix dizisi sezonu olacak gibi gözüküyor. Sezonun ilk sezon gibi 13 bölüm olacağı, ilk sezonda orijinini izlediğimiz Nuke‘un da sezona dahil olacağı bilinenler arasında. Jessica Jones’un yeni büyük mücadelesinin ise Typhoid Mary ile olacağı söyleniyor.

Author

Lord olmak için yola çıkan gariban geek kendini bir anda yazar olarak buldu. Geek kültürüyle küçük şakalaşmalarını, sinemayla flörtlerini yazıya dökmek için burada. Muhitte Geek_Lord olarak bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.