Birilerinin bu hikayeyi anlatması gerekiyordu…

cosplayers

Cosplay ile ilişkiniz nedir sevgili Geekyapar okurları? Muhakkak çoğunuz seviyorsunuzdur. Peki vaktinizi internette Jessica Nigri fotoğrafları arayarak mı geçirirsiniz yoksa arada kıyafet dikmek için Eminönü’ne gidip toptancılardan kumaş falan da alır mısınız? Aynı günün sabahı sahnede Link olarak kılıç sallayıp fotoğraf çektirmek, akşamında ise odanızı toplamadığınız annenizden azar işitmek nasıl bir duygudur bilir misiniz? Ya da herkesin anime karakteri olarak geldiği toplaşmaya Robin kostümüyle gittiğiniz oldu mu? Genç çizer Dash Shaw bilenlerin anılarını tazelemesi, bilmeyenlerin de öğrenmesi için yeni bir çizgi seriyi biz okurlara armağan ediyor. Serinin adı da gayet net: Cosplayers.

Şu ana kadar sadece iki sayısı yayınlanan Cosplayers, Annie ve Verti isimli iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Annie oyuncu, Verti ise fotoğrafçı olmak istemektedir. Bu zalim dünyada yükselmenin sadece çizgifilm karakterlerine duydukları naif sevgiyle gerçekleşemeyeceğini anlayan ikili, Youtube için videolar çekmeye ve bu yolla fenomen olmaya çalışırlar. Youtube deneyiminin ardından ikilinin yolu Amerika’daki küçük bir Comic-Con etkinliğine düşer. Burada ise kaçınılmaz olarak küçük aşklar, minik düş kırıklıkları kendini gösterir. Bazen gülünç, bazen buruk ama her daim tanıdık olaylar Cosplayers’ın sayfalarında okur tarafından keşfedilmeyi beklemektedir.

cosplayers2

Dash Shaw genç bir çizer ve daha çok bağımsız-deneysel çalışmalar yapmakta. Shaw’u çok tanımasak da Cosplayers’ın yayınevi Fantagraphics Books, mevzubahis eserin niteliği hakkında bize yeterli fikri verecek kadar köklü bir kuruluş. Chris Ware, Daniel Clowes ve Charles Burns gibi Amerikan alternatif çizgiromancılığının en önemli isimlerini bünyesinde barındıran bir yayınevinden bahsediyoruz. Zaten Cosplayers’ın karakterleri ve anlatımı da pek çok açıdan Clowes’un meşhur Ghost World’ünü hatırlatan cinsten. Ghost World’ü sevenler için Cosplayers keyifli bir okuma olacaktır. İşin özeti hikayenin adına kapılıp kafanızda uçarı fanteziler kurmayın, gayet “ciddi” bir çizgiromanla karşı karşıyasınız.

Üzerine az yazılıp çizilmiş bir konuya değindiği ve sadece iki sayı olduğu düşünüldüğünde Cosplayers yaz günlerinde yapılacak hafif okumalar için gayet cazip bir seçim gibi gözüküyor. Ürkmeyin, çekinmeyin, bir şans verin. İşin sonunda hikayeyi beğenmeseniz bile cosplaycilerle konuşurken kime ne sorabileceğiniz hakkında azıcık fikir edinirsiniz, herkes kazanmış olur.

Dikiş makinesinin gücüne inanın
Dikiş makinesinin gücüne inanın
Author

Eskilerin dediği gibi: "You must gather your party before venturing forth"

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.