DC’ye dair yazdığım her haberde benzer giriş yapmaktan baydım, o sebeple özet geçiyorum ve direkt ana DCEU evreninde geçmeyeceğini bildiğimiz ve daha ziyade bağımsız bir seriyi başlatacak gibi gözüken –tabii Flashpoint ile işler değişmezse- The Batman’e geliyorum. Film son iki yıldaki neredeyse tüm büyük yapımlar gibi erteleme aldı ve yeni vizyon tarihi de 2022 Mart oldu. İlham aldığı Batman hikâyeleri arasında Year Zero, Year One ve Long Halloween’ın olduğunu ve filmin başında bulacağımız karakterin, henüz iki yıldır kahramanlık yaptığını biliyoruz.

Tabii bunların ötesinde şu ana kadar izleyeceğimiz en bol kötü adamlı Batman filmlerinden biri olacağını da söylemek yanlış olmaz. Catwoman, Riddler, Falcone, Penguin derken bu kadar karaktere süre yetecek mi, dağılım nasıl olacak gibi sorularımız da oluşuyor hâliyle.

İşte bu sorulardan birine cevap bulundu! En azından bir karakter için. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcastte şunları söyledi Colin Farrell: “Filmde sadece beş altı sahnede görüneceğim bu yüzden de filmi izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum çünkü benim varlığım tarafından mahvedilmeyecek’’“Bulunduğum dokuz dakika için biraz rahatsız olacağım fakat geri kalanına gelince; Matt’in bu evreni nasıl hayata geçirdiğini görmek için sabırsızlanıyorum.’’

Açıkçası bu açıklama beni pek üzmedi, çok da umurumda olamadı yani. Tabii bunun genel itibariyle yeni Batman serisine karşı mesafeli duruşumla da alakası olabilir. Ne karakterlerde gördüğüm kostümleri sevdim ne yine, yeni, yeniden gerçekçi olmaya kasan bir Batman anlayışına heyecan duyuyorum ne de yönetmen seçimini destekliyorum. Dolayısıyla bu filme dair çok büyük umudum yok. İnşallah şaşırtır da çıktıktan sonra övmelere doyamayız.

Başrolümüzde bildiğiniz gibi Robert Pattinson olacak. Andy Serkis, Alfred’i canlandıracak; Selina Kyle/Catwoman rolünde Zoey Kravitz var, baş komiser Jim Gordon ise Jeffrey Wright’a emanet. Filmin ana kötüsü olacağa benzeyen Riddler rolünü Paul Dono üstlenecek, mafya babası Falcone rolünde John Turturro olacak ve son olarak da yukarıda da bahsettiğimiz Penguin karakterine Colin Farrell hayat verecek. Bir önceki paragrafın tam zıttı bir şey söylemek gerekirse kadronun sağlam olduğunu belirtebilirim.

Sizin heyecan durumları ne seviyede? Yeni bir klasik bekliyor musunuz Batman karakterine? Yoksa benim gibi endişeleriniz var mı? Cevaplarınızı batarang üstüne kazıyıp bize fırlatın, ona üşenirim derseniz de aşağıya yazabilirsiniz.

Author

Hikâye odaklı oyunlar oynarım, film/dizi izlerim, arada sırada da çizgi roman okurum. Bunlarla meşgul değilsem de muhtemelen uyuyor olurum. "Benim düşünceme göre endişelenenler iki kez acı çeker."

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.