Halk arasında “Bunlar hep Amerika’nın oyunları” olarak da bilinen Amarıganya‘da neşeli olaylar! Vaktinde pantolonuna kahve döken adamın milyör dolar kazandığı, muhteşem adaletin ülkesinde fatura bu sefer Red Bull’a çıkmış.

redbull_cans

Mağdur müşteriler “Bu içeceği bize kanatlandırır diye sattılar ama hani, kanat manat yok?” diyerek dava açmış, Red Bull davanın sonuçlanmasını beklemeden mahkeme dışında anlaşmaya giderek, son 12 yıl içerisinde Red Bull içmiş müşterilerine 10$ geri vermeyi kabul etmiş. İşin çılgını, müşterilerin Red Bull içtiklerini kanıtlamaya ihtiyaçları yok, yani “Ben de içtim” diyen ve energydrinksettlement.com adresini ziyaret eden müşteriler 10$ nakit ya da 15$ değerinde içecek alabilecekler.

Hemen size girişimci hesabı: 310 milyön amerikalı olsa, bunların %50’si “Ben de içtim” diye yürüse, adam başı on dolar, 1.6 milyar dolar fatura çıkıyor. Oldu mu be Red Bull? Üstüne az daha koysan Minecraft‘ı alırmışsınız, tüh.

Bu arada, adını vermek istemediğimiz bir Facebook grubunda (var ya pis bi grup bizim adımızla) orada civan bir delikanlı Barış Kaştaş Red Bull’un bu planındaki şu detayı yakalamış:

Hinlik şurda başlıyor: Bu projeye katılıp 10$’ını kapanlar bu davada belirtilen sebeplerden bir daha Red Bull’a dava açamamayı kabul ediyorlar. Bitmedi, ileride dava açma hakkını koruyabilmenin tek yolu açık bir şekilde “opt-out” yaptığını söylemek. Yoksa davayla hiç alakası olmayan, davayı hiç duymayan biri de olsanız Nisan 2015’ten sonra Red Bull’a algıyı saptırma, yalan reklam vs. sebeplerden dava açma hakkınız olmayacak.

Red Bull’dan Barış’a sus payı olarak Indianapolis rallisindeki kızlarla bir seyahat hediye etmelerini tavsiye ediyoruz:

redbull_masallah

Bu arada şimdi “Neeee 10 dolar mı, Allah razı olsun, hemen Steam’den 9.99$’a oyun alırım!” diye heyecanlanan gençler var. Mevzu Amerika’da gerçekleştiği için bize bir hoş seda olarak geliyor, sakin olun…

Sizin için de Felix’in atlayışının “Camiye gidiyorum” ile birleşmiş hali var, ona takılın.

 

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.