Stardew Valley piyasaya sürüldüğünden beri, çoğu oyuncunun hayatında öncülü ve ardılı da dâhil olmak üzere, herhangi bir tarım simülasyonunun ortalama konuşulma süresinden çok daha fazla yer kapladı. Bunda oyunun, esinlendiği ve üzerine bina edildiği Harvest Moon yahut Story of Seasons serisinin üzerine koyduğunun yanında, üretim aşamasındaki yaratıcısının hikâyesi de etkiliydi. Oyuncuların 2016’dan başlatıp önceki bir-iki yıl içerisinde çok daha fazla meşgul olarak, popülerleştirerek getirdiği Stardew Valley macerası, pek de sona erecek gibi durmuyordu çünkü oyun, hikâye açısından belirli bir sona sahip olduğu söylenebilse de tabiatı gereği “rol yapma“, “ek-biç-sat-biriktir” döngüsündeki ana işlevi açısından, alabildiğine sürekliliğe sahipti. Üstüne bir de elbette ConcernedApe, on yılı aşkın sürede, bin bir zorluk ve müthiş bir inançla yarattığı oyuna sıklıkla yatırım yapıyor; hem dünyasına hem de hikâyesine bir yerden, bir kapı daha açıyor yahut hiç değilse bir yeni karakter katıyordu.

Fakat evet, her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, Stardew Valley’in de bir sonu olacaktı. O sondan da geçtiğimiz günlerde, kazananın 40.000 dolarla ödüllendirileceği rekabete dayalı, Twitch üzerinden gerçekleştirilen Stardew Walley turnuvasının bir ayağı olan soru-cevap bölümünde haberdar olduk sanırım.

ConcernedApe yahut asıl ismiyle Eric Barone, kendisine yöneltilen ve aslında, Stardew Valley içerisinde şimdiye kadar ‘evlenilebilir‘ olmayan NPC’lerle kurabildiğimiz ilişkilere yönelik bir güncelleme olup olmayacağıyla ilgili olan soruya, hızını alamayarak daha geniş bir cevap verdi. Aklında oyun için bir-iki yeni karakter olduğunu fakat her ne kadar eğlenceli olabileceğini düşünse de böyle bir şey yapmayı planlamadığını; en azından yakın zamanda oyuna herhangi bir yeni güncelleme gelmeyebileceğini söyledi.

Bu durum, en son 2020’de yeni içeriklere kavuşmuş olan ve o zamandan beridir de hazırda bekleyen uzun süreli oyuncuları üzecek olsa da sebebi, belki hepimizi mutlu edebilir. Zira ConcernedApe, sıradaki oyununa odaklandığını dile getiriyor. Bu yeni oyunla ilgili ise maalesef çok fazla şey söylememiş, yine bir pixel-art olacağını ve bir açıdan Stardew Valley’e benzeyeceğini biliyoruz. Fakat bu sefer bir tarım simülasyonu da olmayacakmış.

Çokça sevdiğim ve istisnasız şekilde, konuştuğum herkesi de kendimle birlikte bu dehlize sürüklemeye çalıştığım Stardew Valley’e, aynı ellerden çıktığı için benzeyen yeni bir oyun düşüncesi, beni olabildiğince erkenden heyecanlandırmaya yetiyor. Fakat bir yandan da on yıl boyunca, tek gayesi ilk oyununu geliştirip içindeki cevherden takdir görmeyi uman birisinin, milyon dolarlar kazandıktan sonra yapacağı bir başka oyunun da aynı başarıya ulaşıp ulaşamayacağı konusunda karar verebilmiş değilim. Bu sefer ortada çok farklı sebepler var çünkü ve aynı derede de iki defa yıkanamazsın.

Siz ne dersiniz? İlk günkü heyecanla güncelleme bekliyor muydunuz yoksa onu çoktan bir kenarda bırakıp yolunuza devam etmiş miydiniz? ConcernedApe’in yeni oyunu, Stardew Valley ile aynı başarıyı yakalar mı ya da en başından sizin bu noktada bir beklentiniz var mı?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.