Marvel’ın belki de en tutması düşük ihtimalli serisi Thor; ailenin küçük çocuğu konumundan büyük ağabeylerle oynar hâle geldi. Marvel geçtiğimiz hafta Thor 3‘ü doğruladı, senaristlerinin de Marvel’ın uzun süreli yazarları Craig Kyle ve Christopher Yost olacağını açıkladı. Yani Thor 3 pek çok Marvel filminin aksine daha bir “aile içi” halledilecek. Bu bizi hem umutlandırıyor, hem de endişelendiriyor. Bu yüzden de Thor 3 hakkında bildiğimiz, duyduğumuz, istihbaratını aldığımız her şeyi ortaya dökelim istedik. Maksat kafalar çalışsın, sonuca bağlayalım, Thor 3 iyi olacak mı, olmayacak mı?

Öncelikle bombaya geçelim. Marvel’ın ayırttığı 6 Mayıs 2016 tarihinde çıkacak film iddialara göre Thor 3.  Zamanlamaya bakarsak mantıklı olan o, fakat mesele Thor 3’ün o tarihe yetişip yetişemeyeceği değil, o tarihteki diğer filmle baş edip edemeyeceği. Çünkü 6 Mayıs 2016 DC’nin kendi sinematik evrenini başlatacağı Batman vs. Superman‘in çıkış tarihi.

Batman vs. Superman vs. Thor 3

thor 3 the enchantress

Marvel niye Batman vs. Superman’in karşısına Thor 3 ile çıkıyor? Bunu yanıtlaması biraz güç, çünkü normalde DC’nin dev filminin karşısında eşit derecede dev Avengers: Age of Ultron‘un olması gerekiyordu. Snyder’ın filmi bir sene ertelenince kabak illa ki başka bir Marvel eserinin başına patlayacaktı. Öyle gözüküyor ki bu “başka bir eser” Thor 3 oldu.

Şimdi geçelim hikâye detaylarına. İçindeki “bad boy” aşkını dizginleyememiş pek çok genç kızın sevgilisi Loki‘ye yazarlar bu sefer bir aşk hikâyesi yazma peşindeler. Hanım kızımız da seneler içerisinde Mandarin’den Zemo’ya, Doctor Doom’dan Arkon’a Marvel’ın kötü adamlarıyla sık sık ittifaklara girmiş, Asgard’ı, Thor’u, Dünyayı defalarca tehlikeye atmış olan Amora, nam-ı değer The Enchantress. Eğer bu süperkötümüze aşina değilseniz, Marvel evreninin Poison Ivy‘si dememiz yeterli olacaktır. Aynı yeşil kıyafet, aynı baştan çıkarma yoluyla güç elde etme Enchantress’ta da var. Tek fark, biri bitki manyağı, biri büyü.

thor 3 sultur

Koskoca filmin tek kötü adamı The Enchantress değil elbette. Yost ve Kyle bağıra bağıra filmin konusunu işaret ediyorlar bir süredir: “Ragnarok“. Viking Tanrılarının son savaşı olan Ragnarok’un konu olması demek, ana kötü Surtur ve Muspelheim’ın Alev İblisleri olacak demek. Bu da, eğer tahminler doğruysa, Enchantress aynı Loki gibi iyilik ve kötülük arasında ip atlayacak demek, başka yolu yok. Her şey sona ererken yandan “Ben de koyucam haa!” diye çıkacağı yok herhalde kadının?

Ragnarok’ta ilk düşen Yggdrassil olacak. Bunu da biliyoruz. Bu sefer Thor’u öyle çekiciyle üç beş çapulcu döverken değil, bayağı bayağı tanrılık yaparken göreceğiz. Söylenenler Odinson’ın daha fazla “göklerde” olacağı yönünde, her ne kadar bunun ne anlama geldiğini tam kestiremesek de kötü bir şey olacağını sanmıyoruz. Thor’un biraz vitesi arttırması uzun süredir gerekiyordu. Zaten eğer çizgi romanları takip ederse, reisin koskoca Asgard’ı dünyada tekrar kurması gerekecek. Kolay iş değil ama bir tanrı altından kalkar diye düşünüyoruz. Göreceğiz.

Thor 3 Loki

Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.