Shazam: Fury of the Gods’ın çıkışından itibaren konuşulanları ne kadar takip ettiniz bilmiyorum ama aylardır devam eden DC draması, çoğunlukla alakasız bir yerinden Fury of the Gods’a da sıçramış durumda. Zachary Levi, geçtiğimiz günlerde instagram hesabı üzerinden açtığı bir canlı yayında bu durumla ilgili birkaç açıklama yaptı.

Detaylara geçmeden önce söz konusu canlı yayını aşağıya bırakalım ve yazının devamında sadece Shazam: Fury of Gods’ın after-credits sahnesiyle ilgili minicik bir spoiler yer alacağını da söyleyelim.

Tüm resmi görebilmek için biraz öncesini de bilmek gerekiyor ama temelde, bugün Zachary Levi ve Shazam üzerinden konuşulanların James Gunn ve Peter Safran’ın yeni DCU planları ve bu planları yaparken gözden çıkarttıkları insan ve yapımlarla başladığını söylersek yeterli olacaktır. Buraya kadarki sürecin detayları için şuradaki ve buradaki yazılarıma yönlendirebilirim. Shazam kısmı içinse şöyle bir özet geçebiliriz: Shazam Fury of the Gods, gişede hem ilk filmin hem de kendisinden beklenenin çok altında kaldı, eleştirmenler filmle ilgili kötü yorumlar yaptı ve bunlar yine de filmin kendisiyle ilgili olabilecek, normal sorunlardı. Fakat hemen ardına Shazam üzerinden Dwayne Johnson ile ufak çaplı bir kriz yaşandığıyla ilgili dedikodular internete düştü: Zachary Levi’nin Shazam’ının Black Adam’ın sonunda yer alacakmış fakat Dwayne Johnson, kendisi ve Henry Cavill etrafında gelişecek bir DCU hayali olduğu için bunu engellemiş. The Wrap kaynaklı bilgiye göre Shazam’ın after-credits sahnesinde Justice Society of America’nın Shazam’ı bünyelerine kattığını görecek ve böylece Shazam: Fury of the Gods’a doğal bir pazarlama yolu açılmış olacaktı. Zachary Levi, bu haberi “Gerçek sizi özgür bırakacak” notuyla instagram hikâyesinde doğruladı ve insanlar da onun hem Black Adam hem de Shazam: Fury of the Gods’ın gişe başarısızlığı için Dwayne Johnson’ı sorumlu tuttuğunu düşündüler.

Tabii ki konu burada kapanmadı ve Zachary Levi bir yandan belli ki kendisine verilen görev ile ardı ardına “Arkadaşlar, gelin filmi izleyin, gerçekten iyi bir film, izleyenler bize iyi puanlar verdi” gibi açıklamalar yaparken hayranlar, Henry Cavill’in Superman rolünden azat edilmesini ve Black Adam’ın devam edip etmeyeceği ile ilgili muallaklığı da Zachary Levi’nin üzerine yıktılar. Bunun gerekçesi ise çoğunlukla Shazam: Fury of the Gods içerisinde, ilk Shazam filminde yönlendirildiği şekliyle Superman ya da aynı gücü paylaştıkları Black Adam yerine tüm bu sorunların asıl sebebi olan Jamess Gunn’ın eşi, Jennifer Holland ve onun Peacamaker’dan rol arkadaşı Steve Agee’in yer almasıydı.

Son bir başka cephede ise James Gunn yönetimi, devamı gelip gelmeyeceği bilinmeyen bir sürü film projesi, Dwayne Johnson ve Zachary Levi gerilimi ile ilgili bunlar konuşulurken bir taraftan da orada bir yerlerde, Snyderverse’ü çok seven hayranlar vardı. Onlar da geri durmayıp, Shazam’ın karanlık ve ciddi bir film olmaması, çocuklara hitap eden film olması ve dolayısıyla nasıl bir çöp filme imza atılmış olması ayrıca nasıl olur da mesela Ben Affleck ile yeni bir Batman göremeyeceklerken Shazam’ın devam ettirildiği gibi bütün sitemlerini aktörün üzerine yığdılar.

Böylece yazının başına koyduğumuz o canlı yayına geldik.

shazam fury of the gods

Yayın kaydının şarkılı, isim okumalı kısımlarını doğrudan geçmek isteyenler için Levi, bu yukarıda özetlediğimiz tüm tartışmalara kendi cephesinden cevaplar vererek, hakkındaki yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyor. Söylediği şey de az çok şunlar, maddeler hâlinde vereyim:

  • Shazam izlenmedi, biliyoruz. Sebep pazarlama eksikliği de olabilir, insanların zevkine hitap etmemesi de, filmle ilgili verilen yanlış kararlar da. Bunların hepsi normal ve internette ne yazılırsa yazılsın ben özel olarak bunlar için herhangi birini suçlamıyorum. Durumun nedenlerini ve nasıl düzeltilebileceğini de stüdyoda bu işlerden anlayan insanlar düşünmeli çünkü biz elimizden geleni yaptık, yapıyoruz.
  • İlk Shazam filminin sonunda Superman’in yüzünün görünmemesi benim ya da filmde benimle çalışan insanların kararı değildi. Henry Cavill’i gösterebilmek için gerçekten uğraştık ama olmadı, engel olundu.
  • Shazam: Fury of Gods’ta James Gunn’ın eşi yer alıyordu, evet ama o bir oyuncu ve Peacemaker’da da yer alıyor. Bunun Superman veya Black Adam ile alakası yok -ki aslında o sahnenin bir benzerinin Black Adam’da yer alıp, bir şekilde yine Shazam aracılığıyla bana ve bu filme bağlanması planlanıyordu. Bunun neden gerçekleşmediğini de daha önce açıklamıştım. Bunu açıklama sebebim de birilerini suçlamak değil aksine benim, suçum olmayan konularla itham edilmemi engellemekti.
  • İnsanlar Snyderverse’ü seviyorlar ve o tarz filmlerden hoşlanıyorlar, bunu anlıyorum. Ama süper kahraman filmlerinin karanlık, ciddi ve ağır olması gerektiğine ne zaman karar verdik? Eskiden beri çizgi romanları okuyan, seven bir insanım ve onların özelliklerinden biri de eğlenceli, kaçışa uygun, esprili maceralar anlatmaları. Shazam’ın ilk filmi ve hatta daha öncesinde Kaptan Marvel da bu doğayı yansıtmıyor muydu? Size uygun olmayabilir fakat illa da öyle olması gerekmez.
  • Shazam size göre bir film olmayabilir, beni sevmiyor olabilirsiniz veya herhangi bir sebeple filmi beğenmemiş olabilirsiniz. Fakat biz güzel bir film çektik ve ilk filmi beğendiyseniz bunu da sevmemek için bir sebep yok; eleştirmenlerin aksine izleyicilerimiz de iyi puanlar verdiler. Rotten Tomatoes her zaman doğru söylemiyor olabilir, sizler de izleyip kendi puanlarınızı verin.
  • Şu an sinemalarda John Wick oynuyor ve o da güzel bir film ama Shazam, aile ile izlemeye de uygun bir film. Eğer bu hafta sonu sinemaya gidecekseniz ve John Wick gibi bir film yerine ailenizle izleyebileceğiniz, eğlenceli bir süper kahraman filmi arıyorsanız neden Shazam’a bir şans vermeyesiniz?
shazam

Zachary Levi tabii ki birebir bu cümleleri kurmadı fakat ben yazının saikleri açısından bir canlı yayın kaydını editörlükten geçirerek böylece özetlemiş oldum. Yani, nereden tutsam elimde kalıyor açıkçası zira “Gerçek sizi özgür bırakacak” notu ve bu yayında da üzerinde durduğu “Doğrular iyidir” mesajı insanı doğal olarak Dwayne Johnson’a insanları yönlendirebilir fakat sorun temelde bu değil. Benim gördüğüm kadarıyla -ki buna bunca karmaşaya bir şekilde katkıda bulunan Dwayne Johnson da dâhil- aylardır DC tarafındaki birtakım sorumlular kimseye danışmadan ya da bir ön açıklamada bulunmadan birtakım kararlar vermişler; bu kararlardan etkilenen insanlar da yaptıkları işi sevelim ya da sevmeyelim, kendi yöntemleriyle işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Patty Jenkins ben Wonder Woman’dan kendi isteğimle ayrılmadım diyor, Henry Cavill ben daha yeni role döndüğümü açıklamıştım ama onların planları farklıymış diyor, Ben Affleck ise James Gunn ile bir sorunum yok ama bana sormadan kurulmuş bir planı odaya dalıp bozmak istemiyorum dolayısıyla DC filmi filan yönetmeyeceğim diye açıklama yapıyor.

Durumlar şimdilik böyle. Tüm bu tartışmaların dışında Shazam: Fury of the Gods gerçekten de aile ile izlemek için tasarlanmış bir film, Zachary Levi’nin yorumlarına bu açıdan katılıyorum ve kendisini bu kadar açıklamak zorunda kaldığı için fazlasıyla üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Siz ne dersiniz?

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.