Tokyo’nun kralı olmak için savaşmaya hazır mısınız? Dünyanın en ünlü oyunlarından Magic The Gathering’in yapımcısı Richard Garfield’den yine bol ödüllü bir oyun: King of Tokyo. Aslına bakacak olursanız King of Tokyo oldukça basit bir oyun (ama bu oyunun sıkıcı veya kötü anlamına gelmiyor tabii ki). Oyunun ana amacı oyun isminden de anlayabileceğimiz gibi Tokyo’nun kralı olmak. Peki Tokyo’nun kralı olmak için ne yapmanız lazım, çok basit diğer canavarları öldürmeli veya 20 puana ulaşmalısınız.
Kraken vs The King!
King of Tokyo’da her oyuncu fantastik canavarların birini kontrol ediyor. The King (aka King Kong) , Alienoid (uzaylı arkadaşımız), Kraken, Giga Zaur (Godzilla!) gibi arkadaşlardan oluşuyor karakterlerimiz. Her karakter oyuna 10 can ve 0 puanla başlıyor. Oyuna özel 6 adet zar var, oyunun mekaniği ağırlıklı olarak bu zarlara bağlı. Oyuncular bu zarları atarak ne yapacaklarına karar veriyorlar. Zarlar diğer yaratıklara saldırmanızı, enerji toplamanızı (size özellik katan kartları almak için kullanıyorsunuz bu enerjileri) puan toplamanızı veya kendinizi iyileştirmenizi sağlıyor. Zarları 3 kere atma hakkınız var. Diyelim ilk zarınızı attıktan sonra 2 tane enerjiyi tutmaya karar verebilirsiniz, daha sonra geriye kalan zarları tekrar atıp istediklerinizi alıp son kez kalan zarları atabilirsiniz. Daha sonra attığınız zarları uygulamaya başlıyorsunuz. Eğer Tokyo boşsa 1 pati atarak (zarar vererek) Tokyo’ya girebilirsiniz. Tokyo’ya kaç kişi girebileceği oyundaki oyuncu sayısına göre 1 veya 2. Tokyo’da bulunan oyuncular zarar verdiklerinde Tokyo’nun dışındaki herkese zarar veriyor ve kalp attıklarında kendilerini iyileştiremiyor. Tokyo’nun dışındaysanız durum tam tersi, verdiğiniz zarar sadece Tokyo’dakileri etkiliyor. Tokyo’daki oyunculara zarar verdiğinizde bu oyuncu canını azalttıktan sonra Tokyo’dan çıkma seçeneğine sahip, Tokyo’dan çıkarsa o zaman ona zarar veren oyuncu Tokyo’ya onun yerine girmesi gerekiyor. Peki Tokyo’ya girmek ne işimize yarıyor? Her Tokyo’ya girdiğinizde 1 puan kazanıyorsunuz, Tokyodaysanız ve sıra tekrar size gelirse 2 puan daha kazanıyorsunuz. Puan kazanmanın başka bir yolu da zarlarla. Zarların üzerinde 3-2-1 sayıları var, 3 tane bir sayıdan attığınızda o sayı kadar puan kazanıyorsunuz ( üç tane iki, iki puan, üç tane bir, bir puan gibi), 3’ün üzerindeki her zar için +1 puan alıyorsunuz. Yani 4 tane ikili size 2+1 üç puan kazandırıyor, teorik olarak 6 tane 3 atarak 3+3 altı puan kazanabilirsiniz.
Oyun hem şans hem de biraz strateji içeriyor. Ne zaman Tokyo’ya girip çıktığınız oyunun kaderini değiştirebiliyor. Son olarak oyuna biraz daha strateji katan kartlarımız var, oyun başında ortaya bu kartlardan 3 tane açıyoruz ve üzerindeki enerji miktarını vererek satın alabiliyoruz. Bu kartların bir kısmı bir kerelik özellikler veriyor, bu kartı discard et ve 2 hayat kazan gibi, geri kalanları devamlı özellikler veriyor.
Power Up! King of Tokyo’nun ilk ek paketi. Her canavara ayrı bir özellik vererek oyunda seçtiğiniz yaratığın fark yaratmasını sağlıyor. The King agresif özelliklere sahipken, Craken kendi canını yenileme yeteneği ile oyunda daha uzun süre hayatta kalabiliyor. Bu özellikleri kullanmanız için üç kalp atmanız gerekiyor.
Arkadaşlarınıza Kazık Atmaya Hazır Olun!
King of Tokyo’yu arkadaşlarınıza, eşinize, dostunuza 5 dakika içinde anlatıp oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunda birbirinize kazık atmanız ve arkadaşlarınızı delirtmeniz mümkün. Bu yüzden oyun harika bir parti oyunu! Bence her oyuncunun evinde bulunması gereken olmazsa olmaz oyunlardan biri. Hepinize şiddetle tavsiye ediyorum!