Hatırlarsanız şöyle bir yazımız vardı, bazı belgeselleri orada övmüş ve izlemeniz için önermiştik sizlere. O listede yer alan belgesellerden biri olan Mythbusters’ı da bilirsiniz herhalde, değil mi? Heh, işte bu haberimiz tam da onun kadrosundan geliyor aslında. Adam ve Jamie olarak “baş sunucular” diyebileceğimiz şovumuzda, bir de “inşa takımı” vardı. Tory-Kari-Grant üçlüsüne ne kadar aşinasınız ya da onlardan ne kadar hoşlanıyorsunuz bilmiyoruz ama duyuracağımız şey aslında onlarla ilgili: Mythbusters’ın inşa takımının yeni bir Netflix şovu oluyor!
Evet evet, gerçekten de oluyor, ciddi anlamda bir Netflix şovuna kavuşuyor sempatik üçlümüz. “The White Rabbit Project” (Beyaz Tavşan Projesi) ismiyle ekranlara gelecek olan programa 9 Aralık’ta erişmemiz mümkün olacak. Genel olarak Mythbusters çizgisinde ilerleyecekleri konusunda ortada dolaşan dedikodular ne kadar doğru bilmiyoruz fakat Deadline’ın açıklamasına göre ele alacakları konular jailbreak, süper güç teknolojileri, hırsızlık ve İkinci Dünya Savaşı silahları şeklinde olacakmış. Tuhaf geldi öyle değil mi? “Ne bunlar yahu?” diye soracak olan okurlarımız için diyoruz, vallahi biz de çok net bir çizgi çıkaramadık doğrusunu isterseniz. Myhtbusters programında olduğu kadar belli bir düzlemde gitmeyecekler belli ki, zira mitler üzerine olan programın konusunda ne ele alacakları da çok kesin belliydi.
Ancak şöyle bir durum da var ki, bir Nerdist çalışanı, bu olayın duyurulduğu Dragon Con panelinde öğrendiğine göre program “Mit Avcıları Harikalar Diyarında” (Mythbusters in Wonderland) şeklinde tanımlanmış ve genel olarak izleyecekleri konuların internetteki keşifler üzerine olacakları belirtilmiş.
“‘İnternette tavşan deliğinden içeri gidince’ bulduğunuz şeyler, onların [Tory-Kari-Grant] baş edecekleri konular olacak.”
Bu şekilde yapılan açıklamayla bazı kaynak sitelerinin bile aklının karıştığını söyleyebiliriz aslında. İnternetteki tavşan deliğinin ne manaya geldiğini çözmeye çalışan birçoğunun tahmin yürütebildiği en yakın anlam, sanal alemin ulaşılamayan ve en derin noktalarına dair bir şeyler olacağı üzerine. Bu konuda bunun nasıl bir metafor olduğunu henüz çözememiş olsak da, heyecanla programı bekliyor olacağımızdan şüphemiz yok. Alice Harikalar Diyarında’ya yapılan göndermenin bariz olması bir yana, ne açıdan bu göndermeyi yapıyorlar çok net bir şeyler yok.
Her bir bölümde sunucularımız, deneylere kendilerini gönüllü yapacak (Mythbusters’da olduğu gibi), inşa edecek ve testler yapacaklar; tabii bunların hepsi ele alacakları konular hakkında arayacakları gerçeklere dayanacak. Beyond Productions’dan John Luscombe, Ryan Senter ve Martyn Ives gibi isimlerin yapımcılığını üstleneceği program, şimdiden birçok insanın ilgisini çekmişe benziyor. Programın reklamını gerek Tori-Kari-Grant üçlüsü ve gerekse de hayranlar fazlasıyla samimi yollardan yapınca, e bir de haber siteleri bunu manşetten girince ister istemez birçok insan kulak kesilir oldu. Mythbusters hayranları zaten şovu ilk elden izleyecek kesim olduğundan, şu an pek de sıkıntı varmış gibi gözükmüyor. Zaten platform Netflix, hatırladığım kadarıyla reyting sıkıntısı da yoktu onların. E tamam o zaman daha ne?
Mythbusters hayranı olun ya da olmayın, siz böyle bir şovu izlemek ister miydiniz? Netflix’in başarılı bir platform olması nedeniyle olumlu bir ön yargı oluşturması sizce ne kadar mümkün? Program Adam ve Jamie gibi dinamik bir ikili olmadan ne kadar sürebilir? Belki de Tory-Kari-Grant ekibi Mythbusters’dan edindikleri tecrübelerle daha iyi bir yol çizerler kendilerine, ha, ne dersiniz?