Pokémon Go’nun ateşi biraz biraz sönüyor gibi geliyor mu size de? Yanlış anlamayın, oyun hâlâ çılgınlar gibi oynanıyor. Ne zaman kafamı çevirsem Pokéstop arayan, ya da arada bir telefonuna nadir bir Pokémon çıktı mı diye bakan insanlar var; ancak eskisi kadar cayır cayır muhabbeti dönmüyor sanki. Peki bu oyunun unutulacağı anlamına mı geliyor? Hayır. Çünkü resmen, yan sanayisi başladı oyunun. Hayırlı olsun.

Yan sanayiden kastımızı açalım esasında biraz. Nintendo kendi resmi lisanslı ürünlerini zaten ateş etmeye başladı piyasaya. En lazım olanı Pokémon desenli resmi Powerbank’ti, o geldi. Ondan sonra aparatlar, cihazlar, şapkalar, tişörtler… Nintendo’yu yıllar sonra Tokyo borsasında kendinden geçirtecek kadar çok ihya eden pek çok şey var. Nintendo asırlardır böylesine bir başarıya aç olduğu için, hemen etrafına kamp kurmakta çekinmedi.

indir (1)

Bir de işin hayran tarafı var elbette. Artık geek adamın yaptığı çağdayız. Geek’in harman olduğu diyarda, internetteyiz. Elbette birileri Pokémon Go ile ilgili gerçekten çok acayip fikirler yapacak. Yapmış da. Jon Clever isimli bir mucit, kendi kendine Pokémon Go’nun en büyük probleminin, pokétop atılırken bir kılavuz olmaması olarak tespit etmiş ve bunun ardından 3D yazıcı vesilesiyle, her zaman düzgün atışlar yapmanızı sağlayacak bir düzenek geliştirmiş.

Şu an Clever bunu satışa sunsa tutar mı? Muallak. Cihaz biraz acayip, çalıştığı kesin olsa da telefonun üzerinde o kadar plastik koymak akla ve estetiğe sığan bir şey değil. Ama burada esas muazzam olan şey birilerinin bunu yapmış olması. Bir şey “popülerlik” mertebesinden ölümsüzlüğe yapan geek’lerin sırtında gider. Bu bugün Pokémon yakalamak için münasip bir telefon kılavuzu olur, yarın ayakkabıyla eklenen bir Arduino olur. Bir de bu şeyler paylaşılırsa Clever’ın yaptığı gibi –3D yazıcısı olanlar internette bulabilir planlarını zira– işte o zaman, bu işin geek’ini yapmak katlanarak artar bu raddeden sonra. Bizce bu da süper olur!

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.