Türkiye’nin bilim kurgu-fantastik-korku temalı çizgi roman dergisi Yabani‘yi mutlaka biliyorsunuzdur. Seyfettin Efendi’nin yaratıcısı, Geekyapar’ın dostu Devrim Kunter’in başını çektiği ve birçok yetenekli yazar/çizerin emeğiyle oluşan derginin incelemelerini zamanı geldikçe sizlerle, bu sayfalardan paylaşmıştık.

Kısa bir aradan sonra geçtiğimiz yıl, yenilenmiş formatıyla aramıza yeniden dönen ve bilim kurgu özel sayısıyla büyük beğeni toplayan Yabani Çizgi Roman Dergisi, 2021 yılı albümünün temasını polisiye olarak belirlemiş.

Yayın hayatına dijitalde başlayan, 2016’dan itibaren ise Efendi Yayınları bünyesinde basılı medyaya geçen Yabani, serüvenine devam ediyor. Bu yılki Polisiye Özel Sayısı’nda yerli polisiye edebiyatın değerli isimleri, deneyimli çizerlerle ortak bir çalışmaya imza atmışlar. Yabani’nin bu sayısı hem yazarlar hem de okurlar tarafından çok sevilen, yakın zamanda yitirdiğimiz polisiye ustası Celil Oker’in bir Remzi Ünal macerası “Baykuş Bana Bakıyordu” isimli öyküsüne de yer vererek yazarın anısını yaşatıyor. 

Yabani Polisiye Özel Sayısı’nda Devrim Kunter başta olmak üzere Elçin Poyrazlar, Günay Gafur, Funda Menekşe, Algan Sezgintüredi, Ekin Açıkgöz, Demokan Atasoy, Ceyda Kiremitçi Vasiliev, Cem Özüduru, Nurhan Işkın ve Ergün Gündüz‘ün yazdığı öyküleri; Elif Nurşad, Ertan Beşiroğlu, Valendra Venüs, Ozan Murat Özfen, Ülker Şamxolova, Bartu Bölükbaşı, Ozan Yüksel, Açelya Taşkıran ve Ergün Gündüz‘ün çizimleriyle okuyacağız.

Biz şimdilik, şöyle bir göz atma imkânı bulduk ve ne yalan söyleyelim, Yabani’nin bu sayısında adaletin sadece insanlar için olmadığından büyü yapmakla suçlanan birinin incelenmesine, eski tarz bir konakta işlenen cinayetin çözümünden keskin nişancılara, bir cesedin eksik parçasından kimliğinin nasıl teşhis edeceğinden polisiyeyi kara komediyle birleştiren bir hikâyeye kadar, ilgimiz çokça cezbedildi.

Özel sayıda yer alan tüm başlıklara, daha estetik bir şekilde göz atmak isterseniz kapağı da hemen şöyle bırakalım:

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.