Video oyun ve video oyun yayıncılığı dünyasını kasıp kavuran Fortnite: Battle Royale‘in akıllı telefonlara geleceğini duyduğunuzda şaşırmış mıydınız? Açıkçası ben garipsemiştim biraz. Ezeli rakibi PUBG’nin de aynaladığı bu hamle, dokunmatik ekranda eğreti duracak gibi gözüken bir oyun türüne mensup Fortnite için ters bir adım gibi gözüküyordu. Ancak bugün Forbes‘un paylaştığı bir haberle karşınızdayız ve bu haberde anlaşılıyor ki: Biz şaşıranlar haksız, hamleyi yapan Epic Games dünyalar haklısıymış.
Forbes’un da Sensor Tower‘dan aldığı, bizim de Forbes’dan alan ComicBook.com’dan gördüğümüz habere göre an itibariyle sadece iOS sistemlerde bulunan Fortnite yapımcısına günde bir milyon dolar kazandırıyor. Bir, milyon, dolar. Bununla da kalmıyor. Fortnite oyuncuları oyunun içerisinde Tinder’dan daha fazla vakit geçiriyorlar. Bakın; ucunda arkadaşlık, romantizm ya da tenasül olan ücretsiz bir uygulamadan daha çekici geliyor Fortnite. Adeta evrim teorisine ters, adeta insanlığımıza ters.
Elbette işin Tinder kısmı mübalağa, Sensor Tower notu düşmüş ancak Tinder dediğin günde en çok otuz dakika kullanılan bir şey. Fortnite’a ise saatler gömmek mümkün; özellikle de oyunu bir yandan PC’de oynamıyorsanız. Başlıktaki 670 aylık memur maaşı ise gerçek. Türkiye’de ortalama bir memur ayda 6,000 lira kazanıyor. Dolara vuruyorsunuz, 1,400 küsur oluyor. 670 ay yemeden içmeden çalışmak gerekiyor. Fortnite’ın günlük cirosu ancak öyle yakalanıyor.
Öte yandan, oyun hâlâ gelmiş geçmiş en başarılı mobil oyun değil. Bu onur aynı anda hem Batı’yı, hem Doğu’yu fethetmiş olan Pokémon Go‘ya ait. Fakat ComicBook.com’un da belirttiği gibi, Fortnite’ın Pokémon kadar güçlü bir marka bilinirliği yok. Üstelik Uzakdoğu pazarında rakibi PUBG çok daha güçlü, ne de olsa oralar PUBG’nin arka bahçesi, evi. Fortnite’ın o yüzden şimdilik iki amacı var. Birincisi, yazdan önce Android versiyonunu çıkarmak. İkincisi ise Uzakdoğu pazarını fethetmek. Ne dersiniz, sizce Pokémon Go’yu tahtından eder mi?