Hak Edenler:

1. Breaking Bad

Breaking Bad

Muhtemelen kainatın en iyi dizisi olan Breaking Bad, gecenin büyük kazananlarındandı. En iyi senaryo ve en iyi drama dizisi ödüllerinin yanı sıra, sırasıyla Bryan Cranston, Aaron Paul ve Anna Gunn için oyunculuk ödülleri topladı. Biliyorsunuzdur muhtemelen, bu Breaking Bad’in son adaylık yılıydı. O yüzden efsane statüsüne şimdiden erişmiş olan diziye son bir selam çakılması bakımından, bu ödüllerin her biri anlamlıydı.

 

2. Benedict Cumberbatch & Martin Freeman

Sherlock_Holmes_tra_481689a

Dürüst olayım, Sherlock’tan böyle bir başarı beklemiyordum. Ama öyle gözüküyor ki Sherlock en sonunda kendisini Amerika’lı ödül cenahlarına da sevdirmiş. Gecenin büyük kazananlarından biri old Steven Moffat’ın efsane detektif dizisi. Ve bize soracak olursanız, geç bile kalındı.

 

3. Allison Janney

allison-janney-mom-w724

Janney bu sene ortalama seviyede giden Mom’ın en izlenebilir parçasıydı. Sadece onunla da yetinmedi, Masters of Sex’teki kısa rolü bile baş döndürücüydü gerçekten. Pek çok insan (ben dahil) Mom’ı sadece Janney için izledi. Önceden açıklanan konuk oyuncu ödüllerinde Janney zaten Masters of Sex ile ödülünü almıştı, Mom için verilen heykelcik de işin tuzu biberi oldu.

 

Hak Etmeyenler

1. Modern Family

Modern Family

E artık yeter… Hala sağlam bir hayran kitlesi olsa da pek çok izleyici ve eleştirmen Modern Family’nin son yıllarda bir düzlüğe girdiği görüşünde. Dizi uzun zamandır ne uzuyor, ne de kısalıyor. Her ne kadar yönetmenlik ödülünü kaptıkları Las Vegas bölümü gerçekten unutulmaz olsa da, bu sene Modern Family yerine Louie o ödülü eve götürmeliydi.

 

2. Jim Parsons

349702-the-big-bang-theory-the-big-bang-theory

 

Affedin, biliyorum Big Bang Theory’nin büyük hayranları var. Fakat kendi payıma, artık dizinin baya baya yaşını belli ettiğini düşünüyorum. Her Chuck Lorre dizisi gibi Big Bang de olabildiğince kolay kahkahalar toplamaya uğraşıyor. Bunun bir uzantısı olarak da Parsons, bize soracak olursanız o ödülü pek hak etmiyor. Hele ki orada Louis C.K., Matt LeBlanc gibi adamlar dururken.

 

Hakkı Yenenler

1. True Detective

true-detective-61

Breaking Bad’e gitmesin o ödül diyemiyoruz… Ama belki de True Detective biraz daha ödül kazanabilirdi. Talihsizliği, Breaking Bad’in son sezonuna denk gelmiş olmasıydı. Gelecek senelerde ödülü domine edecektir bizce, ama bu sene biraz, nasıl desek, ayıp oldu.

 

2. The Normal Heart

o-THE-NORMAL-HEART-TRAILER-facebook

Evet, en iyi mini dizi ya da TV filmi dalında heykelciği eve götürdü. Ama Ryan Murphy’nin şahane eserinin oyunculuk dallarında da biraz daha fazla şey alması gerekiyordu. Bu sezonun en sükse yapan işlerinden biri olduğu muhakkak, ama bu Emmy çizelgesine yansımadı. Yansıyabilirdi.

 

Sizce? Kim hak etti? Kim almamalıydı? Yorumlarınız varsa, aşağıya gömüştürün!

 

1 2 3 4
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

1 Comment

  1. alp demirkabız Reply

    en saçma kısmı minidizi kategorisinde en iyi yardımcı aktörü martin freeman a vermeleri. sherlock ta öyle ahım şahım bi performansı yoktu ki freemanın (fargodaki rolüne kıyasla) . o kategoride the normal heart tan birilerine verebilirlerdi. belli ki ona fargodan dolayı bi ödül vermek istemişler ama en iyi aktör benedict abiye gidince böyle bi goygoy yapmışlar

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.