8-10 Eylül tarihleri arasında Club Quartier, Moda’da İCAF olacak, malumunuz. Biz de orada 8 Eylül Cuma akşamı saat 17:00’de bir söyleşi vermek için bulunuyor olacağız. Biz dediğim; Can Sungur, Ömercan Güldal ve Yiğitcan Erdoğan üçlüsü olarak. Peki koskoca İstanbul Comics & Art Festival’in tek parıltılı alyanslı tarafı biz miyiz? Kati suretle hayır. İCAF’ta gezilecek, görülecek pek çok müthiş atölye var. Biz şöyle saymaya, kaldığımız yerden, devam edelim!
Porselen Boyama Atölyesi
8-9-10 Eylül, 17:00-18:00 arası, Edding Stand
Eğer hayat bir ifadeyse ve bu ifadeyi güzel icra etmenin bir yöntemi de çizim yapmaksa, o zaman sormak isterim size sevgili geekler; neden bulabildiğimiz her şeye güzel çizimler yapmayalım? Mesela porselen tabak çanak ve özellikle de bardaklar gibi? Ben kendi payıma pek coştum bu atölyeye, o yüzden uğrarsanız beni de küçük bardaklar boyarken bulabilirsiniz!
Kolaj Atölyesi
9 Eylül, 12:00-14:00 arası, İCAF Workshop Alanı
Eğer eliniz kalem tutmuyor ama gözünüz yine de kompozisyon görüyorsa, buyurun sizi kolaj atölyesine alalım. Kolaj hiçbir şekilde sanat camiasının ikinci ligi falan değil, bilhassa sanat içerisindeki yeri yadsınamaz kadar köklü olan bir daldır. Hem hafiften nereden gelip nereye gittiğini anlamak, hem de seri katil gibi gazete küpürlerini kesip fidye mektubu atabilmek için –bu sonuncusu şakadır– bu atölyeye bir uğrayın derim.
Mandala Atölyesi
9 Eylül, 12:00-14:00 arası
Mandala, Sanskritçe bir sözcük. Bu sözcüğün karşıladığı bir şekiller bütünü var. Sözcük esasında Sanskrit dilinde enerji (Manda) ve kap (la) anlamını taşıyan kelimelerin bir bileşimi. Ülkemizde hâlâ yasaklı olan serbest ansiklopedi Vikipedi’nin tanımına göre Mandala Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad. Tipler de genelde yukarıda gördüğümüz şekilde. Çok başka bir kafa, çok enteresan bir heyecan.
Paper Cutting Atölyesi
8 Eylül, 16:00-18:00 arası, 9 Eylül 12:00-14:00 arası, İCAF Workshop Alanı
Bunu yapabilenlere aklım çıkıyor aklım. Aklım diyorum. Bakın, bir kağıdı alıp, onu strateji olarak keserek ondan üç boyutlu bir sanat eseri çıkartmak benim gerçekten küçük dünyam için çok fazla. Ben bu atölyeye elime makas sürmeden girer çıkarım, saatlerce, sadece yapanları izlemek için. Ama siz benim gibi olmayın, gidin küçükten kesin kağıtları. Ortaya çıkanları da bize atın ama, olur mu?
Tekrar hatırlatalım, daha eylemlerimiz bitmedi. Aktiviteleri saymaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Detaylı bilgi için ise, link aha şurada!