Homeworld

Homeworld

Şimdi burada işler biraz karışık. Zira başlıkta geri dönmesi gereken strateji oyunlarını listeliyoruz, giriş paragrafında da kriterleri çok net belirtmişiz. Eğer Homeworld ile ilgili olan son gelişmeleri takip ettiyseniz, burada bir çelişki görebilirsiniz. Zira Homeworld fikri mülkü 10 yıl boyunca THQ’nun elinde çürüdükten sonra en sonunda batan gemiden Gearbox tarafından çıkartıldı ve şimdilerde bir HD yeniden yapımı geliyor. Yani Gearbox suya bir parmağını daldırdı, ısısını beğenirse balıklama dalacak. Ama biz yine de bunun çabuk yapılmasını istiyoruz. En son Homeworld oyunu 2003’te çıktı arkadaş, yapma denemeni falan, getir oyunu buraya!

 

Myth

Myth

Listemizin “liseliler bilmez” köşesine hoş geldiniz. Bu oyunun namını duymuş muydunuz hiç? Hayır mı? Sene 1997’ydi bu oyun çıktığında. Öyle aman aman bir ses getirmemişti, ama yapımcısına büyük bir sükse kazandırmıştı. Öyle ki, o sükse sayesinde Microsoft onlara “bize bir oyun yapın” diye gidecek, onlar da uzayda geçen bir strateji oyununa koyulacaklardı, aynı Myth gibi. Tabii sonra o strateji oyununu FPS yapıp, adına Halo diyecekler, paraya da “Mahmut” demeye başlayacaklardı. Evet, Myth Bungie’nin ilk oyunlarındandı. Şimdi o yüzden sesleniyoruz sana Bungie. Bırak Destiny’yi, geri dön strateji dünyasına. Kopar bizi!

 

Rise of Nations

Rise of Nations

Ah be Big Huge Studios… ah be Brian Reynolds. Ne yaptınız, neler oldu size? Kingdoms of Amalur pırıltısının peşine 38 Studios ile anlaştınız, stüdyo battı, açıkta kaldınız. Çalışanlarınız Epic çatısı altında yeni bir firma kurdu, o da kapandı. Sonra o Rise of’ları, Civilization’ları yapan Brian Reynolds gitti Zynga’ya. Artık Big Huge için yapacak bir şey yok, ama biz en azından yeni bir Rise of Nations’ı kesinlikle görmek istiyoruz. Umudumuz da var, zira 2014’te Microsoft Rise of’un haklarını satın aldığını açıkladı. Bekliyoruz!

 

Warhammer 40K: Dawn of War

Warhammer 40K Dawn of War

Aynı Battle for Middle Earth gibi, Dawn of War da bir anda içinde bulunduğu evrenin strateji oyunlarına ne kadar yatkın olduğunu net bir şekilde kanıtlamıştı. Ve aynı Homeworld gibi, onun da arkasında strateji dendi mi akla ilk gelen firmalardan biri olan Relic Entertainment vardı. Relic şimdilerde Sega’da, fakat Warhammer 40K’nın oyun hakları kimde bilmiyoruz. O yüzden yeni bir Dawn of War yapılabilir mi, mümkün müdür emin değiliz. Ama listedeki pek çok oyunun aksine, en azından orijinal stüdyo hâlâ ayakta, daha geçen sene Company of Heroes 2’yi çıkardılar. Yani ümit daha yüksek!

 

World in Conflict

World in Conflict

Listemizdeki tüm oyunların en az bir devam oyunu yapıldı. En az bir. Bir bölümü de birden çok devam oyununa sahipti. Bu konudaki tek istisnamızın sona gelmiş olması ise, vallahi kasıtlı bir hareket değildi. World in Conflict, 2007 yılında çıkmış, bir dönem sonra da ek paketiyle bizi karşılamış, sonra da selamı sabahı kesmiş bir oyun olarak içimizde samimi olarak ukte şeklinde kaldı. Bizim anlamadığımız şey ise şu, oyunu yapımcısı Massive Entertainment ayakta, duruyor. Massive’i Ubisoft satın aldı. Oyunun hakları da Ubisoft’ta. Yani yukarıdaki dokuz oyun için sayabileceğimiz sıkıntıların hiçbiri yok burada. Ee? Yani bir tane bile gelmez mi Ubi? Anno’ların Settlers’ın bini bir para, World in Conflict’e yazık değil mi?

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

2 Comments

  1. Mohono Batbuyan Reply

    BFME 3 çıkması için 9 yıldır dua eden onlarca genç orta yaşlı insanlar var. Artık Dx12 nin etkili olacağı bir BFME 3 ile geniş bir hikaye anlatımı melkor dönermi aria ların olduğu bir strateji oyunu ne tutar varya … Neyse her geek gibi gene hayallere daldık gidiyoruz

  2. Sayende aradığım oyunu buldum teşekkür ederim.

    Aradığım oyun: Command & Conquer

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.