10. Super Mario Sunshine
Normalde herhangi bir platforma çıkan Mario ana oyunları, ilk üçü zorlarlar. Hatta pek çok Nintendo konsolu için kafadan bir numara onlardır. Sorun şu ki, Sunshine tüm o muhteşem su efektleri, ağzı açık bırakan grafikleri ve Mario serisinin geçmişine kıyasla aldığı radikal risklerine rağmen ortalamanın üstünde olan; ama efsanelikten çok uzakta duran bir oyundu. Her Mario oyunu gibi eğlenceliydi, ama belki de kusuru Mario 64’ten sonra gelmek zorunda oluşuydu. Olsun, en azından Mario Galaxy için beklentileri düşürdü, Galaxy böylece daha da kıymetli gözüktü.
9. Animal Crossing
Bağımlılık budur arkadaş! Devamlı, siz konsolunuzu kapattığınızda dahi yaşamaya devam eden bir şehir; yapılacak tonlarca iş, inanılmaz şirin grafikler zaten oyunu kafadan klasik yapıyordu. Bir de Nintendo geleceği görmüş, oyunun içerisine bir Virtual Console koymuştu. Mario Bros, Zelda gibi klasikleri oyunun içinde toplayıp, oyunun içerisinde oynuyordunuz. Bir yandan oyunları toplamak, bir yandan görevleri yapmak, bir yandan da evi büyüteyim diye koşturmak derken insan bir bakıyordu ki resmen yaşlanmış oyunla birlikte…
8. Fire Emblem: Path of Radiance
Fire Emblem serisine dair olan sevgimi bilen bilir. Taktiksel rol yapma oyunlarına olan aşkım ise bambaşkadır. O yüzden Path of Radiance’ı burada görmek, zannetmiyorum ki birilerini şaşırtmayı başarmıştır. Fire Emblem serisi ağırlıklı olarak mobil platformda kendini tanımlayan bir hanedan; ama arada ev konsolu sahibi ölümlüleri de ziyaret ediyor ve hemen hemen her gelişinde arkasında bir klasik bırakıyor. Path of Radiance’ın problemleri tabii ki vardı, ama bu onun gerçekten de GameCube’un en iyi oyunlarından biri olmasını engellemiyordu.
7. Resident Evil (2002)
Bir dakika, bir dakika? Şimdi tutup da Resident Evil’ın GameCube’a özel olduğunu iddia etmeyeceğiz değil mi? Bari Resident Evil Zero’yu koysaydık? Hayır efendim, koyamayız. 2002’de çıkan Resident Evil yeniden yapımı tam da burada, bu kadar da yüksek bir yerden listeye girecek. Sebebi de basit. Oyunun neredeyse %70’i değişmiş; yeni eklenen oynanış mekaniklerinin neredeyse hepsi oyunu daha iyi hâle getirmiş; e zaten temel oyun da bir efsane… Daha fazla hak eden olabilir mi yedi numarayı sizce de?
6. Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader
Dibimizi düşürmüştü Rogue Leader dibimizi. Aklım uçmuştu resmen. Hiç unutmuyorum Level dergisi sayfalarında ilk defa ekran görüntülerini görüşümü. Star Wars hayranlığı yeni yeni başlamış genç bir dimağ olarak bir an önce bir GameCube edinmek, oyuna girişmek istemiştim. En sonunda yıllar sonra, bir GameCube aldığımda ilk elimin gittiği oyunda bu oldu. İçinizde bir yerde Star Wars sevgisi hâlâ varsa ben eminim, Rogue Leader’dan tatmin olmamanız mümkün değil.