İş hayatının her alanında olduğu gibi yaratıcı hizmet sektörlerinde de birtakım problemler ve üzücü kayıplar yaşanıyor maalesef. İşinizi ne kadar çok severek yaparsanız yapın, eninde sonunda adına çalıştığınız büyük şirketin sizden vazgeçmeyeceğinin bir garantisi yok maalesef.

Misal hem çizgi roman hem de film sektöründe önde gelen şirketlere yönelik şu habere bakın: DC ve Warner Bros. cephesinde, birçok insan yaptıkları işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya. İki yüz kırk kişilik çalışma gücünün yaklaşık yüzde üçlük bir kesiminin bu durumdan etkileneceği The Hollywood Reporter tarafından doğrulanmış. Sebebi ise DC‘nin, esas işine ve yayıncılık hayatına geri dönmek için Warner Bros.’un bir dalı olarak görülmek istememesi. Warner Bros. alanındaki DC çalışanlarının büyük bir kısmını departmanlara dağıtarak kendi orijinal alanına yönelmek istiyorlarmış.

aHR0cDovL3d3dy5uZXdzYXJhbWEuY29tL2ltYWdlcy9pLzAwMC8xODIvMzY5L2kwMi9tYXhyZXNkZWZhdWx0LmpwZw==

Yayın işlerinin New York’tan Burbank’e taşınması; Diane Nelson’un DC Entertainment ve Warner Bros. Tüketici Ürünleri alanından istifa etmesi; Geoff Johns’un DC‘deki baş içerik üretim sorumluluğundan ayrılması ve DC’nin kendi online izleme platformu olan DC Universe‘ü sunması gibi sebepler, şimdiki haberin öncesinde yaşanan gelişmelerden birkaçı. Zaten bunca bölünme ve parçalanma sonrası böyle bir karara varıldığı düşünülüyor.

DC’nin bu yöndeki girişimi ve isteğini ise Warner Bros. Küresel Markalar ve Deneyimler‘in başkanı olarak Pam Lifford geçtiğimiz hafta çalışanlara bir bildiri olarak ilan etmiş:

“Bugün, oldukça zorlayıcı bir gün oldu. Bütün DC bünyesinde teşkilatlanmalarla ilgili, gelecekteki başarılarımızı geliştirmek ve güçlendirmek için faydalı olacağına inandığımız birtakım değişiklikler yaptık. Bu değişiklikler, oldukça ciddiye aldığımız zorlu kararları da beraberinde getirdi.

Bütün çalışanlarımızın yaptığımız işe olan katkılarının farkındayız ve bunu takdir ediyoruz. Aynı şekilde, DC’de uzun süredir önemli etkileri olan birçok iş arkadaşımızı da kaybediyor olmanın zor olduğunu biliyoruz. DC’ye olan sadakatleri ve sıkı çalışmaları sebebiyle onlara teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu değişikliklerle birlikte etkilenecek potansiyel her çalışanımızla da mümkün olan en iyi şekilde ilgileneceğiz.

Dan ve Jim ile birlikte, ve elbette yönetici ekip de dahil olmak üzere, DC’deki işleri değerlendirebilmek için en az çizgi roman cephesinde olduğu kadar çok zaman harcadık. Artık DC; birinci kalite karakterler, hikayeler ve markalarla destansı öyküler sunan kökenlerine geri dönecek. Asla eskimeyen hikaye anlatıcılığının ana evi olarak tüm dünyada daha fazla kişiyi heyecanlandıran ve ilişkilendiren yepyeni zorlayıcı içeriklerle hayranlarımıza çok daha fazla hizmet etmeyi istiyoruz. 

Yeni düzenlenmiş yapımız, DC’nin çevik olmasına, çok daha ileriye gitmesine ve değişimdeki bir endüstriyi yönlendiren isim olmasına fayda sağlayacak yaratıcılık, sağlam yayıncılığın desteklenmesi ve dağıtımı gibi şeylere odaklı olacak. Bugün konuştuğumuz üzere, üç farklı iş alanı oluşturuyoruz: Editoryal, Üretim ve İmalat, Destek Hizmetlerinin Yayınlanması.

dceu-logo

‘Editoryal’ alan, Bob Harras tarafından yönetilmeye devam edecek ve yeni girişimlerle birlikte küresel yayıncılık, editoryal zamanlama ve sanat yönetimi konusunda sorumlu olacak.

‘Üretim ve İmalat’, Alison Gill tarafından yönetilmeye devam ediyor olacak.

‘Destek Hizmetlerinin Yayınlanması’ ise kitaplarımızın satışı, reklamı ve tanıtımını destekleyen tüm bölümleri içeren yepyeni bir iş ve Hank Kanalz tarafından yönetilecek. 

DC’de yayıncılık işine doğrudan destek vermeyen başka gruplar olduğunun farkındayız; bu sebeple de bahsi geçen gelişmemiz onlarla direkt olarak ilgili değil.

Tekrardan DC’ye olan tüm desteğiniz, sıkı çalışmanız ve sadakatiniz için teşekkür ederim. Her biriniz inanılmaz derecede değerlisiniz ve ertesi gün öğleden sonra tüm sorularınızı cevaplamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Pam”

Etkilenecek çalışanların hem üst rütbelerden hem de alt rütbelerdeki kişilerden olduğunu anlatmış The Hollywood Reporter. Yüzde üçlük bir iş gücünden vazgeçilmesi çok büyük bir oran gibi gözükmese de, bu haberin çalışanlar için neler ifade ettiğini anlatmaya çalışmamıza pek gerek yok sanırsak.

Ancak sormadan da edemeyeceğiz, sizce DC’nin böyle bir eskiye dönük yönelimi tercih etmesi ne denli doğru ya da yanlış bir karar?

 

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.