komur_soma_140514

14 Mayıs 2014. Dün. Türkiye’nin gerçekten de karanlığa gömüldüğü, yas ilan edildiği, tek bir amaç ile dua edilen bir gündü dün. Bu gün de öyle, ancak düne göre bir gram da olsa azalma var. Maalesef ki bu azalma günden güne büyüyecek. Keşke haksız çıksam, keşke bu yaşananlar unutulmasa, önlem alınsa. Şu yazdığım yazı ile dalga geçilse “Sen unutulur dedin ama unutmadık, çekilen acıları unutturmadık, bak, artık böyle bir şey bir daha tekrarlanmıyor.” dense. Rezil olsam. Evden çıkamasam.

Ve televizyonda dünkü gibi filmler olsa?

Uzun zamandır televizyon seyrederim. Öyle belgesel falan gibi yararlı şeyler de değil. Dizi, film vb. belki siz de dikkat etmişsinizdir; kısa denmeyecek kadar bir zamandır bir çok kanalda yabancı yapımlar oynatılmıyordu. Ne aksiyon, ne savaş ne aşka pek denk gelmiyordu insan. Neyse ki dün akşam bu devir kapandı! Her gün seyrettiğimiz kanallarda birbirinden pahalı, çok ses getirmiş olan yapımlar vardı. Herhalde bu, yeni bir dönemin başlangıcıydı. Ne yani insanların ilgisi Soma’da yaşanan olaylardan uzaklaştırılmaya çalışılmıyordu ya! 3 Kanaldan fazla kanalın bu tür yapımlar göstermesi (hepsinin de aynı akşamda) basit bir tesadüftü daha doğrusu bundan sonra ekranlarda hep böyle şeyler gösterilecekti! Tabi ki halkın dikkatinin dağılması gibi bir şey olamazdı.

Çok Önemli Not: Bu yazıyı 15 Mayıs’da yazdım. Gerçekten de bu akşam televizyonda ne olacağını merak ettim. Bir-iki film var ki bunlar da 14 Mayıs’dakilerle kıyaslanamaz. Lütfen unutmayalım, unutturmayalım.

Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah onlara sabır versin. Kaybettiğimiz kardeşlerimiz için söyleyebileceğim çok bir şey yok; mekanlarının cennet olacağına eminim.

Author

Lisans bitti, yüksek lisans bitti, askerlik bitti ama yazmaya ve FRP'ye olan ilgisi bir türlü bitmedi. Tam bir Frp tutkunu, hoş sohbet, biraz umursamaz biraz da tembel. Nerede kötü adam varsa onu sever. İyilikten hoşlanmayan bir süper kahraman. Bir Batman değil ama bir Robin. İzini bulmak için Facebook'a Seçkin Özcan yazmanız yeterli. Face'i var, sohbet için. Bir de artık kızılı var.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.