Önce Güzel ve Çirkin, sonra Cinderella derken Disney’in tek tek bütün prenseslerini live-action olarak beyaz perdeye taşımayı hedeflediğini fark etmişsinizdir. Hatta öyle ki Lily James’in oynadığı Cinderella filmi yetmedi, başrolde Camila Cabello’nun olduğu bir tane daha çekiliyor. Eh, Disney burada açık bir kapı gördü, kapatır mı bunu? Kapatmaz! Bu live-action prensesler külliyatına şimdi bir de Pamuk Prenses ekleniyor, hazır mıyız?

Tam ismi Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler olacak olan bu filmin (Aman ne yaratıcı!) yönetmenlik koltuğunda Marc Webb var. Ayrıca tabii ki bir prenses filmi müziksiz olmaz: La La Land ve The Greatest Showman gibi bildiğimiz ve sevdiğimiz müzikallerin şarkılarını yazan Ben Pasek ve Justin Paul ikilisi, bu filmin şarkılarını yazacaklar. Filmin senaryosu, Trendeki Kız filminin yazarı olarak tanıdığımız Erin Cressida Wilson tarafından kaleme alınacak. Başrolde de Spielberg’in West Side Story müzikalinde de yer alacak olan Rachel Zegler varmış, hiç tanımadığımız 19 yaşında bir kızcağız, haydi bakalım!

Filmi modern bir anlayışla mı çekecekler yoksa gerçekten de 1938’deki filmde olduğu gibi ormanın ortasında şarkı söyleyen Pamuk Prenses modelinden mi izleyeceğiz kesin olarak bilmiyoruz fakat filmin Disney’in yeni standartlarına göre çekileceğini düşünürsek ana hikâyeyi delicesine değiştireceklerini söyleyebiliriz diye düşünüyorum. Benim büyürken en çok izlediğim filmlerden birisi olsa da en sevdiğim Disney prensesi Pamuk Prenses değildi, Cinderella ve Uyuyan Güzel’i çok daha fazla severdim, o yüzden alın hikâyeyi ne şekle sokarsanız sokun, kabulümdür diyebiliyorum. Biraz çocukluğuma döneyim, nostalji yapayım isterim tabii. Bunun yanında, filmi sevmek için bir önkoşulum daha var. O da, büyülü olması.

Yani açıkçası henüz yeni Cinderella filmi de çıkmadığı için hangi referans noktasına bakıp da Pamuk Prenses üzerine bir yorum yapabiliriz bilemiyoruz zira Disney’in yeni live-action prenseslerine güvenmeli miyiz bilemiyoruz. Mesela ben şu eski Cinderella filmine bayılmıştım, yansıtmak istediği büyülü atmosferi başarıyla yansıtmıştı. Lakin yeni Cinderella filminden bir teaser yakın zamanda geldi ve beni diğer film kadar etkilemeyi başaramadı, sadece teaser’a bakarak konuşmak pek doğru olmaz diye düşünüyorum ama Disney prensesleriyle büyümüş birisi olarak o büyülenme hissini arıyorum filmlerde, anlıyorsunuz beni değil mi?

Dolayısıyla aynı büyüyü Pamuk Prenses’te de arayacağımdan şüpheniz olmasın. Evet, en sevdiğim prenses değil belki ama küçüklüğümde beni ve benim gibi binlercesini etkilemeyi başaran hikâyelerden birisi sonuçta. Tüm bunlarla beraber her live-action filmi haberi geldiğinde tetiklenip live-action filmlerden ne kadar bıktığımdan bahsedip durduğum için burada pek bu öfke nöbetine girmeyeceğim, siz derdimi biliyorsunuz. Neyse bakalım, belki de harika bir iş olur ve bayılırız.

Author

Batı Edebiyatları okur, kedi sever. Bir de buralarda yazıp çizer. @mightbeyagmur

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.