4. Biraz Convergence çakması gibi durmuyor mu?

Convergence-Promo-full

Evet. Axel Alonso ve Tom Breevort Jonathan Hickman’ın fikri iki üç senedir pişirdiğini söylüyorlar, yani o yüzden ne kadar gerçekten Convergence çakması bilmiyoruz, ama cidden öyle duruyor. Bilmeyenler için DC Comics Convergence adlı event’yle bu senenin Nisan ayında tam olarak da böyle bir şey yapmayı planlıyor. Tabii ki onlar New 52 ile birlikte görece nezih bir devamlılığa sahip oldukları için, sadece Earth-2, New 52 ve Pre-Flashpoint evrenlerinden karakterler gelecek.

Fakat gerçekten de konsept aşağı yukarı aynı, bu sefer evrenler çarpışmıyor da Brainaic bir şekilde tüm o evrenlerden karakterleri ortak bir savaş alanına getirip, kapıları açıyor. Fakat burada hatırlanması gereken bir şey var, bu olayın ağa babası zaten Convergence değil. Hem Convergence, hem de Secret Wars özünde DC’nin yıllar yıllar önce yaptığı bir şeyi tekrar ediyorlar: Crisis on Infinite Earths. DC orada çok kontrolden çıkmış olan dallı budaklı evrenlerini toparlamak için herkesi birbirine kırdırmıştı. Dürüst olmak gerekirse şimdi iki firmanın da buna ihtiyaç duyuyor olması hâlâ dalsız budaksız hikaye anlatımı konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu kanıtlıyor.

 

5. Ölenler dönecek mi, kadın olanlar erkeğe çevrilecek mi?

Wolverine-deaths-Header

Bu da sizden çok gelen bir soruydu. Dürüst olmak gerekirse bununla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Sadece tahmin yürütebiliriz. Tek emin olduğumuz şey bunun mümkün olacağı. Axel Alonso konferansta “Gwen Stacy’yi geri getirmek istesek bunu yapacağımız yer burası olurdu değil mi?” dedi, Breevort da şaka yollu ekledi: “Ya da dört tane Gwen Stacy’miz olmasını istersek!”. Yani gerçekten de la şey-e vaki’ûn mutlak bel küllin mümkin.

Bu durumda yapabileceğim muhtemelen en güvenli tahmin, Wolverine ya da Deadpool’dan birinin -ya da her ikisinin birden- ölümden döneceği. Çizgi roman dünyası zaten bu konuda sabıkalı, bence bir şekilde bu ikili ölümden dönecektir. Deadpool yaratıcılarının karakteri öldürürken gösterdikleri sükünet de buna işaret ediyordu zaten. Yapabileceğim en uçuk tahmin? Peter Parker’ın Battleworld’den sağ çıkamayacağı. Bence bu saatten sonra Spider-Man Miles Morales olacaktır. Çünkü o senaryo, Marvel için mükemmel bir kazan-kazan senaryosuna işaret ediyor. Hem Sony’nin elindeki Peter Parker karakterini daha alakasız kılmış oluyorlar, hem Spider-Man’in ününden feragat etmemiş oluyorlar, hem de Miles Morales etnik ve cinsel yönelim kimliği itibariyle tam bir PR cenneti. Bakalım, beraber göreceğiz.

 

 

6. Bu filmleri nasıl etkileyecek?

Marvel-Cinematic-Universe-Cover

İşte kritik soru da bu zaten. Bunu bilmiyoruz. Fakat bu noktada aslında çözümleyebildiğimiz bir şeyler var; o da Secret Wars’ı bu tip bir şeye dönüştürme kararının kesinlikle MCU’nun başarısından bağımsız olarak alınmadığı. Alonso ve Breevort konferansta sık sık “yeni okurlar için giriş noktası” tabirini kullandı. Bu tabirdeki “yeni okur” kısmının pek çoğunuz gibi Marvel evreniyle Marvel Cinematic Universe aracılığıyla tanışmış kişiler olduğunu ayırt etmek güç değil.

Bu noktada Secret Wars öncesi olayların da kaale alınması gerek. Marvel zaten evrenini MCU’ya göre konuşlandırmaya başlamıştı. Inhumans’ın bu saatten sonra daha da ön plana çıkacağını görmek zor değil. Hakeza Fantastic Four ve X-Men gibi hakları Fox’ta olan kahramanların da biraz arka plana geçişi başlamıştı bile. Evet, filmler açıkça Secret Wars’tan bağımsız kendi gerçekliklerini koruyacaklardır. Fakat bundan sonra Secret Wars ve sonrası alınacak her kreatif kararın da filmlere olan etkisi hesaplanarak alınacağı da açık. Yani filmleri etkilemeye şu an başlamadı, fakat bundan sonraki Marvel hareketlerinin her biri MCU da düşünülerek yapılacaktır. 

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

9 Comments

  1. Ertan Şahin Reply

    Bence bu yılki eventler MCU ya göre yapılmayacak ama MCU da neler yapabileceklerini düşünerek hikayelerini oluşturacaklar. Bu da demek oluyor ki MCU da kullanabildikleri karekterleri bu eventlerde göz önünde tutarak filmlerinde altyapısını oluşturacaklar ve olabildiği kadar MCU da hakları Marvel da olmayan karekterleri bir şekilde bu olayların dışında tutacaklar ki Wolverinenin ölümü Deadpool’un ölümü de bence bu yüzden. Yani Civil War hikayesi de bu sayede ortaya çıkacak bu sayede de filmde işte Wolverine olmadan burayı bağlayamazlar spidey olmadan bu film olmaz tarzı düşünceleri de kaldıracaklar.

  2. Kılint Şahingöz Reply

    All-New serisi DC’nin New 52’si gib olacak değil mi ?

  3. Anladığım kadarıyla 3. Soru kısaca Spider-Verse gibi ama bütün karakterler. Yani Marvel-Verse (Captain America-Verse, Iron Man-Verse, Thor-Verse)

  4. dalvadorsali Reply

    abi ne yaparlarsa yapsın umarım şu ”bi karakterin hem erkek hem kadın versiyonu olsun” olayını bitirirler.. en sinir olduğum şey.. thor – she thor.. hulk – she hulk.. yapmasınlar şunu. bi de marvel’ın biraz daha realist şeyler yapması lazım artık. yok marvel zombies di yok bilmem neydi.. hele şu mighty avangers, dark avengers olaylarına ayrı bi kılım. Neyse sonuç olarak Marvel gözümde neredeyse boğazına kadar boka batmıştı. Umarım şu seriden sonra adam akıllı bi düzlüğe çıkarlar.

  5. çizgiromanlar güzel ama sadece belli başlı seriler benim dikkatimi çekiyor xmen vs avengers vey ciwil war gibi ama MCU sanki daha zevkli ve daha güzel çizgiromanlardan bunun sebebi çok kaliteli yapmış olmaları filmleri ikisi farklı kulvarlar ama durum bu

  6. 2 sene oncesinde “all new x-men” diye seri varken yeni okurlar icin baslangic noktasi “all new” serileri diyorsa yine bir seyleri karistiriyor marvel. “temiz baslangic”dan bi haber bu adamlar.

    birakin yeni okurlarin eskiye hakim olamamasini, mevcut okurlar yeniler geldikce “ben kaybolurum bu ortamda” diyip biraktigi bir ortam marvel’inki.

  7. Ortalığın karman corman olmaması için (somut anlamda) event’leri başlıklara bölmemeleri lazım. Örneğin Civil Waryapacaksan, 50 sayılık bir başlık çıkart. Atıyorum: Captain America v3 #20: Civil War (part 13) değil de Civil War #13: Captain America gibi. Her karaktere bir başlık ama EN FAZLA 1 başlık yapsınlar. Yok Mighty Avengers, Uncanny Avenvers, şu avengers, bu Avengers ve benzeri yapinca ortalık karışıyor. Yap bir tane adam gibi okuyalım. Her bir başlığa ilk 10 ay, ayda iki sayı olmak üzere 20 sayı çıkarırlar karakteri anlatmak için, yılın son iki ayında da event’i KENDİ BAŞLIĞINDA yayinlarlar.
    Soyut anlamda ortalığın karismamasi için de her event’i sanki evrenin sonu geliyor tadında yapmayacaklar. Herkes ölüyor, tekrar canlandırmak için yeni bir volume, yeni bir “#1”.
    Böyle olunca arkadaşların da dedigi gibi #1’in tadı kaçıyor. Şu battleworld’den sonra adam gibi hepsine #1’le baslasinlar, şöyle bir 100 sayı yapsınlar artık. Adamlar “continuity”/”devamlılık” ın anlamını unuttular.
    Bu ne böyle her sene ‘kaos’, her sene ‘son!’

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.