Mart’ın 8’ine gerçekten çok ama çok az kaldı ha! Senenin ilk Marvel filmi için yavaştan gün saymaya başlayacağız yakın zamanda. Brie Larson’ın hayat vereceği Carol Danvers’lı Captain Marvel filmi, Endgame ile kapanacak fazdan sonra Marvel’ın yeni Iron Man‘i konumunda olacak. Sadece hatırlatmak istedik. Çünkü bu, bizzat Kevin Feige tarafından dile getirilmiş bir gerçek.

Bu hafta içinde Marvel, senenin ve şirketin ilk kadın süper kahraman filmi olan Captain Marvel‘dan bir deste karakter posteri yayınladı. İçinde Carol Danvers’tan tutun Phil Coulson’a, hatta ve hatta Minn-Erva’dan Mar-Vell’e kadar herkesin bulunduğu posterler arasında en çok ilgi çeken isim ise Goose.

cats

Goose, Carol’ın kedisi olarak mühim karakterler arasında esaslı yerini almış. Ancak daha önceden Captain Marvel hikayelerine hakim olan kesim için burada bir sıkıntı olduğunun farkındayız. Minik dostumuzun adı, buradaki asıl problemimiz. Kedinin asıl ismi Chewie iken, MCU’ya dahil olduğunda Goose olarak değiştirilmesi ilginç bir detay olmuş doğrusu. Carol, gördüğü ilk an aklına Star Wars‘tan Chewbacca geldiği için kedisine bu ismi veriyor çizgi romanlarda. Bir hayvana isim verirken çoğumuz zaten çağrışım yapan kavramlara yöneliriz, dünyanın en normal şeyi yani. Ancak filmde Chewie yerine Goose denilmesi birazcık kafaları karıştırıyor.

Bu isim değişikliğinin nedeninin ise Top Gun filminden Nick “Goose” Bradshaw olduğunu öğrendik. Anlaşılan Disney’in hem Marvel hem de Star Wars‘a sahip olmasından ötürü vuku bulan saçma sapan engeller, kediye Chewie isminin konulmasının önüne geçmiş. Bu yüzden de bir pilot olan Carol Danvers’ın -muhtemelen hikaye ile yedirilecek olan detaylardan biri bu- en sevdiği filmlerden biri olan Top Gun‘a ithafen Goose ismini seçtiğini göreceğiz gibi.

Kedi Deyip Geçmeyin

Captain-Marvel-and-Chewie

Bu tatlı mı tatlı duran kedi, aslında göründüğünden çok daha fazlası. Bizim bildiğimiz “dünyalı” kedilerden farklı, yani aslen bir uzaylı. Chewie’nin türü, dünyalı kedilerle görüntü ve davranış bakımından çok benzeşen “flerken” ırkıdır. Marvel’ın çizgi romanlardaki Dünya-58163 evreninde yer almaktadırlar. Flerken’ler oldukça tehlikeli bir canlı türü olmakla beraber tek seferde sayısı 118’e kadar yumurta bırakabilme yeteneğine sahiptirler. Hatta bu özelliği sayesinde Chewie’nin, bir defasında Carol’ın mühim bir görevinde çocuklarıyla beraber büyük bir yardım sağlamışlığı da olmuştur.

Flerken’lerin henüz korkutucu veya tehlikeli olmadığını düşünüyorsanız sadece bekleyin. Çünkü sevimli kedi görünüşlerinin altında Alien-vari birtakım şeyler barındırıyorlar. Evet. Tatlı olduğunu düşündüğünüz minik ağızlarını açtıkları zaman boğazlarından onlarca ahtapotumsu kol çıkartabiliyorlar.

Flerken-tentacles-Captain_Marvel_Vol_8

Üstüne üstlük bedenlerinde depolayabildikleri “baloncuklar” sayesinde, başka dünyalara açılan cep evrenlere ev sahipliği yapmaktadırlar. Bu küçük balonlarda isterseler yavrularının yumurtalarını, isterlerse korkunç ahtapot-vari uzuvlarını, isterlerse de birbirinden farklı evrenleri barındırabiliyorlar. İnsanlarla etkileşim konusunda da oldukça yetenekli olduklarını eklemek gerekiyor aynı zamanda. Bilişsel anlamda biz insanların konuşmalarını, davranışlarını falan anlayabilmeleri de mühim avantajlarından biri.

İşin garibi ise bunca özelliğin yanında çok tuhaf bir dezavantajları var Flerken’lerin: Eğer koku almaları bir şekilde engellenirse, bunun için hayvan ağızlıkları örnek verilmekte genelde, bütün işlevselliklerini yitirmektedirler. Bu ırk, koku algıları üzerinden inşa edilmiş gibi adeta. O yüzden ezeli düşmanınız olmadıkları sürece Flerken’lerin burunlarına saldırmayalım arkadaşlar, bilinç yahu!

Author

Geveze, aşırı heyecanlı, domates surat. Ailenizin mülayim, cep tipi ponçiği. Profesyonel inek. Özel gücü ise role play yazmak. @poncikbruiser

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.