Super Smash Bros. serisi Nintendo sevenler için panayır gibidir. Panayır. Kelimeyi özellikle seçiyor ve arkasında duruyorum; çünkü eski yeni tüm Nintendo karakterlerini üst üste dizip birbirine kırdırması, bunların arkasına Nintendo tarihinden ikonik besteleri koyması, her yere irili ufaklı Nintendo gizleri ve sırları saklaması ile gerçekten Smash Bros. oynarken etrafınızda çok büyük bir Nintendo kutlaması olduğunu hissedersiniz.

Oyunun kendisi de keyiflidir, zira çok enteresan bir yüzde mekaniğiyle çalışır. Diğer dövüş oyunlarının aksine dayak yedikçe yüzdeniz artar, yüzde yüksekliği de ne kadar geriye fırladığınızı belirler. Amaç oyun alanında kalmaktır. Bu yüzden çok hareket-merkezli bir oynanışı vardır; dört ya da daha fazla kişiyle oynandığı zaman da iyice cümbüşe döner. Karaktere hakimiyetiniz de arttıktan sonra iyiden iyiye tadını çıkartmaya başlarsınız.

İşte bu güzel seri, yirmi senedir Nintendo’nun her konsoluna bir kez geliyor. Nintendo 64 için ilk çıktığında afiyetle yendi. Melee adlı ikinci oyun GameCube‘a çıktı, afiyetle yendi. Brawl sıradaki kardeş Wii‘yi şenlendirdi. Ardından Nintendo biraz isimlendirme konusunda rahatsızlık geçirdi ve yeni Smash Bros’u hem Wii U hem de 3DS‘e çıkartıp, adlarını Super Smash Bros. for Wii U ve Super Smash Bros. for 3DS koydu. Bu konuya çok takılmadan, altını çizmek istediğim şeyi vurgulamak istiyorum: Son 20 yıldır bir Nintendo konsolu olduysa buna bir Smash Bros. geldi.

Switch’e de bir tane geliyor.

Çok geç kalmış bir takım portların ve anlamsız yeniden yapımların domine ettiği bir Nintendo Direct‘in sonunda Nintendo harika bir kitle yönetim hamlesiyle “buyurun çocuklar” dedi; Splatoon’dan iki karakter, bir Mario, bir Link, bir de logo ile herkesi ikna etti. Hype treni Reddit’ten kalkmış vaziyette şu an. Oyun için verilen muğlak “2018” tarihi haricinde tahmin edilmesi güç hiçbir şey, tüketilecek hiçbir yeni bilgi olmamasına rağmen çıldırarak birbirine sarılan insanlar var. Ne yapalım, varsın olsun; onlar da afiyetle hype’lansınlar. Bu çekirdek grubun dışındaki insanlar olarak da E3’ü bekleyelim; zira oyun 2018’de çıkacaksa büyük haberleri E3’te vereceklerdir…

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.