Süper kahraman oyunları kendi başlarına çok sık rastlanan şeyler değiller aslında. Çok garip bir cümle gibi geliyor, ama doğru. Senede 8 süper kahraman filminin çıktığı bir dönemdeyiz, şöyle bir hafızanızı zorladığınızda senede kaç süper kahraman oyunu çıkıyor diyebiliyorsunuz? Çok değil, değil mi? Batman ve Spider-Man haricinde, mazisinde bol ve kaliteli oyun olan çok fazla süper kahraman yok. Ama o açığı genelde, özgün işler kapatıyorlar.

Burada herhangi bir şeyden uyarlanmamış oyunları konu alıyoruz. Yalnız, süper kahramanı tanımlarken kullandığımız pek çok şey –özel güçler, kostüm, kimsenin çözemediği sorunlara eğilmesi, belirli bir bölgeyi üs bellemesi– hemen hemen her video oyun karakterine uyuyor. O yüzden, her şeyden önce kendisini bir süper kahraman oyunu olarak tanımlayan oyunlara baktık. Tarz, hikaye anlatım şekli, grafik lisan gibi şeyleri alt alta dizdik. Ama bizim de şahsi kanaat kullandıklarımız oldu. Ve elbette, unuttuklarımız olabileceğinin farkındayız. Yorumlarda bize kızmayın, listeyi geliştirmeye katılın. Siz de ekleyin bir şeyler!

Tamam mıyız? Buyurun!

 

City of Heroes

City of Heroes

MMO’ların en kötü tarafı, ki daha önce konuşmuştuk, kapandıklarında oyunu bir daha oynayamıyor olduğunuz gerçeği şüphesiz. Bu başka hiçbir janra için söylenebilecek bir şey değil. Diğer multiplayer oyunlar için de. Yarın Valve “bütün Counter-Strike olaylarını kapatıyoruz” dese, hiçbir şey yapamasanız gidip botlarla oynarsınız. Ama NCSoft bir gün “bütün City of Heroes olaylarını kapatıyorum” dedi, ve o gün bugündür insanlar bu muhteşem süper kahraman temalı MMO’yu oynayamıyorlar. Aynı ekipten Champions Online var ama, aynı tadı vermiyor be usta!

 

Crysis

1542-crysis-hd-800x600

Crysis’in bir süper kahraman oyunu olmasıyla ilgili eleştirileriniz varsa, önce şu soruyu sorayım size: Iron Man bir süper kahraman mı? Evet mi? O zaman Crysis de bir süper kahraman oyunudur. Nanosuit’in elimize verdiği oyuncaklar, bizi gariban Koreli askerler arasında bir titan yapıyordu. Gerçekten Crysis’in en keyifli yönüydü bu. Görünmez olmak, bir yumrukla fezaya adam fırlatmak, kalkan açmak… Far Cry’ın zaten eğlenceli formülüne, bir de süper güçler eklenmişti, her şey iyice çiçekleşmişti.

 

Freedom Force

294528-screenshot14

Irrational Games, küçülüp 15 kişiye düşmeden önce, BioShock Infinite ile ödülleri toplamadan önce, BioShock 1 ile FPS dünyasına damga vurmadan önce –ama kilit oyun System Shock 2’den sonra– oyun dünyasında “Freedom Force serisini yapan firma” olarak tanınıyordu. Taktiksel rol yapma oyunlarını ve süper kahramanları aynı anda seven herkes için lokum gibi bir şeydi Freedom Force. Sonradan bir devamı çıkmıştı. Bu arada oyunu uyarlayan çizgi romanları da vardır!

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.