4. Master League

PES 2016 4

FIFA 15’in kariyer moduna takriben 125 saatimi gömmüş bir insan olarak, bu itirafı yapmak zorundayım: Master League’de başka bir şey var. Oyuna isterseniz rastgele oyuncularla ve alt ligden başlayabiliyor olmanız gerçekten de sizi modun içerisine bitmek bilmeyen bir güçle çekiveriyor. Ufak detaylar da belirleyici oluyor bu noktada elbette. Her halükarda, dürüst olalım, FIFA serisi yıllardır kariyer modunu süslemek için bir şey yapmıyor, Master League ise hâlâ kral.

 

5. Münferit Animasyonlar

PES 2016 5

İki kişinin birlikte girdiği aksiyonların animasyonları, FIFA’da daha iyi. Ama tekil baktığımız zaman, paslar olsun, şutlar olsun, koşular olsun, PES’in üstünlüğünü kabul etmemek mümkün değil. FOX Engine’in getirdiği hediyelerden biri midir bilmiyoruz, ama Konami ciddi anlamda hummalı bir mo-cap çalışması yapmış oyun için, çok belli. Gerçekten de gözünüz şenleniyor oyuncularınızın her deparı, ara pası ve şut anında. Her şey gerçeğe çok yakın duruyor, grafiklerin güzelliğiyle birleşince de katlanıyor.

 

6. Şutlar

PES 2016 6

FIFA’nın bana soracak olursanız birkaç oyundur üzerine çalışması gerektiği, ama bir türlü vakti ayırıp da mükemmelleştiremediği şey şut mekanikleri. Belki de benim basiretsizliğimdir, bilmiyorum, ama FIFA 16’da şut çekmek yüksek bir oynayan kişi yeteneği gereksinimiyle geliyor gibi sanki. PES 2016 ise bu konuda çok daha ayarında. Alışmak kolay, ustalaşmak ise zor. Tabii oyuncu dizilişleri FIFA’dan çok daha katı olduğu için, PES buradaki kolaylığını şut açısı bulmayı zorlaştırarak kapatmış, orası da ayrı.

 

7. Oyun Hızı

Pro Evolution Soccer 2015_20150422220726

Buna oyun akışkanlığı da diyebilirsiniz. Pasların hızı, oyuncuların yakınınıza pozisyon alma konusundaki hevesleri üst üste eklenince, ortaya baya seri oynanan ve animasyonların da etkisiyle inanılmaz akışkan bir hâle bürünen PES 2016’mız çıkıyor. Karşılıklı maçlar tam bir şiir düellosuna dönüşüyor bir noktadan sonra. Konami’nin bu sene yaptığı en büyük yenilik, açık ve net bir şekilde bu. Eski PES’lerin sert ama gerçekçi akışkanlığı gibi değil; daha kaygan ve daha kolay, ama emin olun, o günleri hatırlatacak denli eğlenceli…

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.