5. Guilty Gear XX Accent Core

Guilty-Gear-XX-Accent-Core-Plus-R-29

Bugün bile şöyle bir baktığım zaman acayip karakterler konusunda Guilty Gear ile yarışabilecek çok az oyun düşünebiliyorum. Belki de Guilty Gear’ın başarısının arkasındaki en büyük neden de budur. Sonuç olarak hem ilginç hem de tam kıvamında bir dövüş oyunu olmak zor. Hızlı oynanış yapısı, uzun komboları, ilginç stratejisiyle de dikkat çekmiş Guilty Gear kısa zamanda üne kavuşmuş ve uluslarlarası dövüş oyunu turnuvalarının gözdesi haline gelmiştir. Her oyunda daha da gelişen ve güzelleşen serinin en iyi oyununu da piyasadaki son oyun olan GG XX Accento Core olarak kabul etsek kimse kızmaz bence.

 

4. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3

Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-3-2g

Naruto Japonya’yı kasıp kavururken Batı bir miktar uzak kaldı bu oyuna. Gerçi ülkemizde bile turnuvaları düzenlenecek konuma geldiyse yavaştan tanınmaya başlanmış demektir ya, o başka. Fakat Naruto gerçekten kayıtsız kalınabilecek bir oyun değil. Ayrıca sadece Naruto sevenlere değil bir çok dövüş oyunu sevenleri ve özellikle adaylarına hitap ediyor. Bir kere oyun size sürekli dinamik bir görsel ziyafet sunuyor. Bunu çok iyi müziklerle destekliyor. Üstüne üstlük muhteşem stratejik yapısıyla sizlere çok hızlı akan bir satranç oyunu oynama şansı sunuyor. Öğrenmesi kolay fakat ustalaşması zaman alan NSUNS 3 bir lanet gibi yapışıyor adamın üstüne. Bağımlılık yapıyor. Bırakamıyorsun. Bilader şu kolu alsanıza elimden. (Ha bir de bir ton karakter var üfff bi sürü)

 

3. King of Fighters 98′

kof98

King of Fighters serisi büyük ihtimalle hayatımın kalanında da en sevdiğim dövüş oyunu serisi olmaya devam edecek. 94 yılında başlayan efsane, o zamanlar ortamın tek kralının Street Fighter olmadığını kanıtlayacak kadar iyiydi. Bol karakterli oyun ilk klasik 3 kişilik tag team mantığını kullanan oyunlardandır. Sırası gelen karakter dövüşürken, arka planda diğer sövüşçüleri izleyip tepkilerini görebiliyor olmak çok güzel bir histi ayrıca. Muhteşem Orochi hikayesinin finale bağlandığı KoF’97 bir çoğu için serinin en iyi oyunu olabilir fakat bir Dream Match olan KoF’98 serinin o zamana çıkan bütün oyunlarındaki en sevdiğimiz karakterleri bir çatı altında, daha güzel çizimlerle bize sunduğu için bence bir adım öne geçiyor.

 

2. Street Fighter 4 Arcade Edition

SF4

“Lan düdük Street Fighter 2 nerde?” dediğinizi duyar gibiyim ve SF2’nin dövüş oyunlarında bir devrim olduğunun farkındayım. Şimdi gelin eğri oturalım doğru konuşalım: SF4 tarzından ve mekaniklerinden ödün vermeden, eski bütün sevdiğimiz karakterleri toplamış, bunu olabilecek en güzel görsellerle sunmuş ve üzerine çok daha fazlasını katarak karşımıza çıkmıştı. Street Fighter için edilebilecek çok bir laf yok zaten. Kendi başına adı bile efsane olmuş bir seri. Dövüş oyunu denildiğinde ortamla en alakasız adamın bile ağzından “ADUKET” lafını duymamızın sebebidir SF. Ayrıca yılların ADUKET’ini HADOUKEN’e çevirmek isteyen Japon lobisinin oyunlarına gelmeyelim millet.

 

1. Tekken 5: Dark Resurrection

tekken5dr

Elinizin altında bolca karakter, her karakterin onlarca hareketi var. Oyundaki hem karakter animasyonlarına hem de arka planların şahaneliğine hayran kalıyorsunuz. Savaştıkça oyunu keşfediyor, keşfettikçe yeni stratejiler kuruyorsunuz. Bir dövüş oyunundan daha ne beklersiniz ki? Serinin kral tacını her ne kadar Tekken 3’e daha çok yakıştırsak da bir onun kadar başarılı mekanikleri, hız dinamikleri ve görsel üstünlüğü yüzünden Tekken 5 DR sevgimizi kazanıyor.  Ayrıca serinin daha sonradan çok sevilen Lili, Dragunov, Asuka gibi karakterlerini bize sunduğu için de minnettarız. Son olarak şunu eklemeliyim kiTekken’in en büyük başarısı da gerçekten keşfederek öğreniliyor olması sanırsam. Sürekli Eddie alıp rastgele bir şekilde yön ve tekme tuşlarına basarak yerde acı çeken bir helikoptere dönüşüp rakibinizi döve döve bir noktada o hareketlerin nasıl yapıldığını öğrenebiliyorsunuz. 4 ve 6’ıncı oyunuyla bizi bir miktar üzmüş fakat Tekken Tag Tournament 2 ile sevgimizi tekrar kazanmış seriye hayatının kalanında başarılar diliyoruz.

1 2
Author

Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümünden mezun olmak üzere olan Melih, günlerini çizgi roman çizerek zengin olacağı hayalleri kurarak geçirmektedir. Yamuk tasarımcı, sanat şakşakçısı, rol yapma oyunları aşığı, goril sever, ruh terbiyecisi ve ufak diyarların küratörüdür...

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.