Shueisha’nın haftalık manga dergisi Young Jump 35. yılını kutluyor. Bu sebeple Young Jump ve Shounen Jump mangakaları gelecek iki hafta için çok özel iki manga (one shot) hazırlığına girişti.

Young Jump’ın Tonari no Kaibutsu-kun (My Little Monster) mangakası, Robico ile Death Note ve Bakuman mangalarından bildiğimiz, pek sevdiğim yazar Tsugumi Ohba birlikte çalışacak. Ortak eserleri Skip! Yamada-kun ise 8 Mayıs’ta Japonya’da çıkıyor. Manganın hikayesine dair pek fazla detay bilinmemekle birlikte, kulağımıza ilk gelen duyumlar Yamada ismindeki kolay bir hayat isteyen sıkılgan lise öğrencisi ile ilgili olacağı yönünde.

tsugumiohba
“Skip! Yamada-kun” (c) Tsugumi Ohba, Robico/Shueisha

Peki bu tek bölümlük manga niye bu kadar önemli derseniz. Bilen bilir, Tsugumi Ohba takma adla yazan ve kendini gizleyen bir yazar. Bugüne kadar da hep aynı çizerle, yaniTakeshi Obata ile çalışmıştı. Şu zamana kadar yazdığı iki seri de dünyaca üne kavuşan yazarın Skip! mangası ise Tsugumi Ohba’nın Takeshi Obata dışında biriyle ilk kez çalışması olacak. Bu sebeple umudumuz yazarın uzun aralar vermeden daha çok çizerle çalışabileceği yönünde.

Bu özel mangaların ikincisi ise Skip!’ten bir sonraki hafta çıkacak. Ato Ippon no Otoko (The Man of More) ismindeki bu manganın çizimlerini Liar x Liar’dan bildiğimiz Renjuro Kindaichi yapacak. Hikaye ise Rokudenashi Blues’la bilinen Masanori Morita.

"Ato Ippon no Otoko" (c) Masanori Morita, Renjuro Kindaichi/Shueisha
“Ato Ippon no Otoko” (c) Masanori Morita, Renjuro Kindaichi/Shueisha
Author

Wu Wei: the Action of Non-Action / Eşikte Bir Kişi. Mimar, Animanga manyağı, Mütemadi öğrenci @mrvcy

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.