Son birkaç yıldır yeni bir Harry Potter uyarlaması izleyebileceğimize dair söylentiler internette dolaşıyordu, biliyorsunuzdur. Özellikle Hogwarts Legacy’nin çıkışının ardından bu söylentiler ve hayranların konu hakkındaki ısrarı da artış gösterdi dolayısıyla stüdyo ve yapımcıların da hızlanmaları ve muhtemel Harry Potter uyarlamalarıyla ilgili daha net haberler almamızın da eli kulağındaydı diyebiliriz. Yalnız bu yeni uyarlamanın hâlihazırda zaten bir senaryo metnine sahip olan, tiyatrolarda oynayan ve Chris Columbus’un da çekmeye talip olduğu Cursed Child ya da uzun zamanlı hayran beklentisi Çapulcular’ın hikâyesi yerine bir yeniden yapım olmasını sanırım çoğumuz beklemiyorduk yahut kendimizi henüz buna tam olarak hazırlamamıştık.

Biz belki umutlarımız farklı yönde olduğu için bu düşünceye kendimizi alıştırma fırsatı yakalayamasak da Bloomberg‘ün bildirdiğine göre izleyeceğimiz bir uyarlama tam olarak buymuş! Yani, en azından şu an için HBO bünyesinde bir Harry Potter reboot dizisinin hazırlanması için anlaşmaların tamamlanmaya yakın olduğu söyleniyor.

harry ron hermione in harry potter and the sorcerer's stone
Ah yıllar.

Hikâyeyi en başından anlatacak olan dizinin her sezonunun bir kitaba denk gelmesi konuşulanlar arasında. Şu an için anlaşmanın tamamlanmasına engel olan şeyin ise dizinin HBO’nun kablolu kanalından sonra Warner Bros.’un yayın stratejisi kapsamında HBO Max’ta da yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili konuşmalar olduğu söyleniyor. Açıkçası normalde söylentileri haberleştirmemeye yahut üzerlerine çok fazla düşünmemeye gayret etsem de Wizarding World ile ilgili geniş bir talebin bulunması, bu yöndeki önceki çalışmaların sıkıntılı oyuncularıyla bir türlü dikiş tutturamaması, bütün o Rowling’in saçmalamalarına rağmen düşmeyen ilgi ve tabii buradan ekmek yiyenlerin yine bütün o Rowling’in saçmalamalarından bir an önce silkelenme istekleri ile son dönemlerde oyundur, kitaptır demeden birbiri üzerine uyarlanan ya da uyarlanacağı kesinleşen tüm fantastik eserleri hatırlayınca biraz yazma ihtiyacı duydum. Konu hakkında beni endişelendirmeyen tek şey ise en azından utanmadan izleyebileceğim bir şey ortaya çıkartabileceğini düşündüğüm HBO’nun varlığı. Özellikle House of the Dragon gibi birkaç değişiklik ile ama aslına oldukça sadık, kitaptan filmlere ulaşamamış çok sevdiğimiz karakterleri ve ERİT gibi hikâye arklarını, detaylarını da içeren yeni bir uyarlamayı bayıla bayıla izleyebiliriz. Ama işte burada kocaman bir ama duruyor, affedilmez lanetleri delux paketlerle satıyorlar filan. Kaptırmaya korkuyorum.

Harry Potter, kendisiyle birlikte büyüyen herkesin hayatında, hemen tüm çocukluk anıları gibi, kolay kolay silemeyeceğimiz bir iz bıraktı. Pastadan pay alma gayesini, üzerine sünger çekilmesi gereken pek çok konuyu ve ister istemez destek verdiğim yeni nesle de yetişme çabasını çok çok iyi anlıyorum. Fakat ben de okumayı söktüğüm yıllardan beri o ize sahip insanlardan biriyim; bizim altın üçlü hâlâ o eskisi gibi gözlerimin önünde dururken, Cursed Child ve adına Wizarding World dedikleri bu şeyin herhangi bir ürünü içerisine de ne kadar istesem de bir türlü çekilememişken her yeni yapımda, devamlı olarak “Keşke bu macera da benim çocukluğum gibi 12 yıl öncesinde kalsaydı” demek istemiyorum. Belki bir reboot gelmeyecektir ya da belki yolda fikirler değişecektir. Belki de şu an nostaljisinin omzuna çöktüğü bıkkın bir yaşlı gibi konuşuyorumdur, bilmiyorum. Siz söyleyin, yorumlara beklerim.

Author

Editör-in-çiif. Hayvan dostu, çokça yalnız; ismiyle müsemma ama çoğunlukla zararsız. İyi tavsiye verir, geç olana dek ciddiye alınmaz. Her geçen gün bitkinliğine şaşırarak ‘takı taluy takı müren‘ arıyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.