5. Chakan: The Forever Man

Chakan the Forever Man

İlk olarak Sega Mega Drive’a (ya da Amerika’daki adıyla Sega Genesis) çıkan Chakan: The Forever aslında zamanına göre çılgın riske bir oyun. Şu yukarıdaki resme baksanıza? Sene 1992 sevgili geekyaparlar. Oyunun çıktığı platformun maskotu renkli otluklarda koşturan spor ayakkabı giymiş bir kirpi. Daha Mortal Kombat’ın arcade salonlarına gelmesine birkaç ay, ev konsollarına gelmesine ise koskocaman bir sene var. Ama işte Robert A. Kraus’un aynı adlı çizgi romanıdan uyarlanan Chakan böyle bir dönemde karanlık atmosferi ve Ölüm’le yaşanan bir kılıç düellosunun sonrasını anlatan ilgi çekici konusuyla ön plana çıkmaya başardı zaten. Kendine bir hayran kitlesi oluşturdu, o hayranlar uzun yıllar bir devam bekledi, ama o devam hiç gelmedi.

 

6. Dinosaurs for Hire

Dinosaurs for Hire

Tom Mason’ın 1988’de yarattığı Dinosaurs for Hire’ın genel olarak kendisi de kıyıda köşede kalmış bir çizgi roman serisidir. Eternity Comics’de yayınlanmaya başladıktan iki sene sonra iptal edilen seri, bu sırada sadece 9 sayı yayınlayabilmiş, 1993’te tekrar hayatına başlayana kadar üç sene de pek piyasada görülmemiştir. Dinozorlara benzeyen ve dünyaya çakılıp paralı askerlik yapmaya başlayan çizgi romanın konusunun bir oyuna ne kadar müsait olduğunu bu sırada birileri fark etmiş olacak ki, Malibu Interactive çok vakit kaybetmeden bu aksiyon / parodi serisini Contra vari bir oynanışla Sega Genesis / Mega Drive için uyarlamış. İyi de etmişler vallahi!

 

7. Rogue Trooper

Rogue Trooper

Daimi olarak büyük oyunların küçük platformlara portlarından sorumlu tutulmuş Rebellion Developments’ın 2006 senesinde PC, PS2 ve Xbox için çıkmış oyunu Rogue Trooper aslında bu listeye alınmayacak kadar göz önünde bir oyun olabilirdi. Fakat zamanlaması yanlıştı. Herkesin gözünü PS3 ve o sıralarda piyasaya çıkmak üzere olan Xbox 360’a çevirdiği bir dönemde eski nesil platformlar için çıktı. Bugün sadece arada Bethesda’nın Rogue Warrior’uyla karıştırılıyor, kendisinin pek namı dile getirilmiyor. Oysa ki o kadar da fena olmayan bir oyundu. Judge Dredd’i de çıkartan 2000 AD’den uyarlanmıştı. Bize güvenin, BAFTA’da adaylık alan hikayesi için bile oynanır oyun!

 

8. Scud: The Disposable Assassin

Scud the Disposable Assassin

PS3 ve Xbox 360’ın ufukta olduğu, PS2 ve Xbox’ın kapıdan ayağını uzattığı 2006 senesinden geriye dönüş yapıyoruz. 1997 senesindeyiz. Saturn – Nintendo 64 – PlayStation neslinin ortalarındayız. Bir sonraki neslin lafı edilmeye başlanmış, Sony ortamların yeni çocuğu olarak parsayı toplamasıyla herkesi şaşırtıyor, ama birilerinin kalbinde de hâlâ Sega atıyor. İşte o bazıları, Çok nevi şahsına münhasır bir çizgi roman uyarlamasıyla karşı karşıya kalıyorlar. Her ne kadar eleştirmenlerden ortalama notlar alsa da aynı adlı çizgi romandan uyarlanan Scud: The Disposable Assassin çizgi romanın hayranlarını ihya ediyor. Bir uyarlamadan daha ne istenir zaten?

 

9. Shadow Man

Shadow Man

Valiant Comics tarafından yayınlanan Shadow Man listemizdeki belki de en ilginç oyunlardan biri, zira kaynak materyali kuvvetle muhtemel en ilgi çekici olan oyun bu. Nintendo 64, PC, PS1 ve Dreamcast için 1999 senesinde çıkan oyun, 1888’de başlıyor, oradan doğa üstü olayların, okkült gizemlerin ve ölüm, yaşam ile kıyametin arasında dolana dolana sonunu buluyordu. Size şöyle diyeyim, o zamanlarda çıkan pek çok oyun zamanın tozlu raflarında kalır ve ileriye gitmez, sonrasında hatırlanmaz. Shadow Man oyunculara öyle bir dokundu ki, devamı gelmekle kalmadı, çıkışından 14 sene sonra oyun önce GOG’a, sonra da Steam’e getirildi hayran talebiyle. O yüzden listemizdeki en rahat erişebileceğiniz oyunlardan biri. Kaptırın!

1 2
Author

Yalnız olduğunu düşünen, ama bunun uzun sürmeyeceğini bilen bir adam. Bir gün Kaliforniya'nın yeşillikleri uğruna Arizona'daki evini terk edip gitti, geri dön çağrılarına da kulak vermiyor.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.