Fallout serisiyle ilgili çok şey söylendi bugüne kadar. İlk iki oyun piyasaya sürülüp o dönemin en efsane oyunları arasına girdikten, fakat Interplay’in enkazından kurtulamadıktan sonra hakkında tonlarca defter güzelleme yazıldı. Bethesda o enkazdan fikri mülke ulaştı, çekti çıkardı, karşımıza bir Fallout 3 sundu. Onun üzerine de çok konuşuldu. “Oblivion’ın total conversion modu lan bu” diyenler çıktı, “az kısaydınız parlaklığı?” diyen oldu. Onların yanında bir de deli gibi ihya olanlar vardı. Onlar da Fallout 4’ü beklemeye başladılar.

xfallout_4_63529.jpg.pagespeed.ic.GUFvGfiDTiXTi0XjAEzH

O Fallout 4, çok uzun bir süre gelmedi. Video oyunları için iki oyun arasına yedi sene koymak demek, bir ömür demek resmen. Hatta konsollar söz konusu olduğunda, bu kelime tam anlamıyla doğru oluyor. Fallout 3 çıktığında, Xbox 360 ve PlayStation 3 sokağın yeni, heybetli çocuklarıydılar, şimdi ise genç kardeşleri PlayStation 4 ve Xbox One var piyasada. O zaman 1 GB RAM’i görünce “uuf” çekiyorduk, şimdi 8’er 8’er koyuyoruz makinelere.

Fallout 3 ve 4 arasında çok şey değişti anlayacağınız. Peki geçen hafta duyurulan, bu hafta da E3’te ilk ciddi tanıtımı gerçekleşen Fallout 4 bu değişimleri yakalayabilmiş mi? Açık söylemek gerekirse, kısmi olarak günümüzün trendlerine biraz bir selam çaktıklarını söylemek mümkün. Oyun geniş bir eşya üretim sistemine, daha açık uçlu bir hikayeye ve elbette daha modern grafiklere sahip gibi gözüküyor. Geri kalan kısımları, Fallout 4’ün ince detayları. Bu noktada da şunu sormak gerekiyor: Fallout 4’ü diğer Fallout’lardan ayıran ne?

Öyle gözüküyor ki, kendisini konumlandırdığı zaman aralığı bu noktadaki en önemli ayraç. Fallout 4, diğer hiçbir Fallout oyununun yapmadığı gibi, bize kıyametin öncesini de oynatacak. Bunu ilk fragmandan tahmin etmiştik zaten, Todd Howard Bethesda konferansında sahneye çıkıp direkt gösterdi. Bunun akabinde kıyamete görece yakın bir tarihte de etrafı dolaşabileceğiz. “Etraf” dediğimiz yer ise Boston şehri. Bunların haricinde, irili ufaklı türlü türlü detay da gözüküyor videonun içerisinde. Onlara göz atmak için de, buyurun, IGN’in yayınladığı 9 dakikalık oynanış videosu huzurlarınızda. Ne diyorsunuz?

Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.