Rocket League R

Biz şu sıralar Geekyapar eşrafı olarak fena hâlde Rocket League‘e sarmış vaziyetteyiz, itiraf etmemiz gerek! Toplaştığımızda online maçlara dadanıyoruz, gayrı kaldığımızda evde bir sonraki maç daha iyi olmak için antrenman yapıyoruz. Sağ kulvardan sürpriz bir atılım yapıp, bu yaz oynarken en eğlendiğimiz oyunlardan biri oldu Rocket League. Oynadıkça da pek çok garip tat aldığımızı fark ettik. Siz şaşırmayın diye, şu şekilde listeliyoruz!

 

1. Futbol

Rocket League 1

Şimdi önceden şunu söyleyelim; evet, Rocket League bir futbol hissi veriyor insana! Yalnız aslında kağıt üzerinde baktığınızda, “bir top, iki kale” konseptinden başka ortak bir yanı yok. Fütüristik arabalarla gaz basıyor, top tepiyorsunuz, amacınız da karşı kaleye sokmak. Futbol ile benzerliği çok minnak olmasına rağmen, en futboldan alakasız kişilerle dahi oynadığınızda bir anda işin içine “Abi ortadayım, aç!”“Panpalar egoist oynamıyoruz, paslı gelin”, “Defansa gelin arkadaşlar ama artık ya!” gibi halı saha bağrışmaları girmeye başlıyor. O yüzden, Rocket League bu alanda pekiyi notlarla geçiyor!

 

2. Bilardo

Rocket League 2

Yalnız işte futbolun aksine, topu ayağınızda (tamponunuzda?) tutmak gibi bir opsiyona sahip olmadığınızdan, devamlı tepme üzerine stratejiler geliştirmeye başlıyorsunuz. İşte tam o anda işin içine bilardo konsepti giriyor. Topu neresinden dürteceğiniz, geliş açınız, hızınız, sahanın kapalı kenarlarını bant niyetine kullanışınız çok önemli bu oyunda. Yani, Hitler yakında en çok keyif aldığı şeylerin listesini “1. Almanlık, 2. Rocket League, 3. Bilardo” olarak değiştirse yeridir…

 

3. Hız

Rocket League 3

Oyunlarda hız hissi vermek, kolay gözükse de zordur. Maharet ister. Çünkü gerçek hayatta size hız yaptığınızı hissettirecek fiziksel emareler (rüzgar gibi, moment gibi) yoktur, sadece görsellik vardır yapımcıların elinde araç olarak. Psyonix bu olayı çok iyi halletmiş. Boost’unuzu açıp son gaz topa sıçradığınızda hakikaten insanüstü hızlarda hareket ettiğinizi hissediyorsunuz. Bazı benim diyen yarış oyunları bile yapamamışken, Psyonix’in zarafetle bu sorunu çözmüş olması takdire şayan harbiden.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.