5. Nintendogs

05 Nintendogs

Ne derseniz deyin, video oyunu dünyasının gidişatına Shigeru Miyamoto kadar yön vermiş bir Allah’ın kulu yoktur şu dünyada. Bizlere Mario, The Legend of Zelda, Pikmin gibi oyunları bahşetti ne de olsa Miyamoto. Yetmedi, yirmi birinci yüzyıla da Wii ve DS gibi konsolların geliştirilmesinde sahip olduğu önemle damga vurdu. Bir de elbette, o DS’in böylesine başarılı olmasında dev sahip olan bir oyunu yaparak: Nintendogs. On yıldır zilyonlarca Nintendogs oyunu çıkıyor artık, o yüzden yüzü biraz eskimiş olabilir. Ama bu oyunun temelinde hâlâ inanılmaz keyifli ve mutluluk verici olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten bir oyundan daha fazla ne isteyebilirsiniz?

 

4. Princess Maker 2

06 Princess Maker

Gainax’ın geliştirdiği, 1993’te piyasaya çıkan ve serisinin İngilizce’ye çevrilen tek oyunu Princess Maker 2‘yi hiç oynadınız mı bilmiyorum. Bir ara vaktiniz olursa, internette bir gezinin. Oyun ıskartaya çıktığı için ücretsiz olarak bulunabiliyor belirli yerlerde. Samimi söylüyorum, bir deneyin. Küçük prensesinizi, 18 yaşına kadar büyütmenin kulağa nasıl geldiğini umursamadan deneyin. Zira karşınızda yer yer inanılmaz karışan, ama acayip sürükleyici olmayı asla bırakmayan bir oyun göreceksiniz. Ve temin ediyorum, başından kalkmanız mümkün olmayacak.

 

3. Animal Crossing: New Leaf

07 Animal Crossing

Sizi temin ediyorum, bu listeyi hazırlarken Nintendo konsollarının böylesine ön planda olmasını planlamadık, ama gerçekten, elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, bir “yaşam simülasyonu” listesi yapıp da, Animal Crossing serisini dışarıda bırakmamız mümkün müydü? 2012 yılında 3DS için çıkan Animal Crossing: New Leaf, zaten muhteşem olan bir seriyi alıp, bir sonraki seviyeye çıkartmışken; biz es geçebilir miydik? Gerçek zamanlı çalışan, şirinlikten insana kalp krizi geçirten, her gün kontrol etmekten konsolunuzu aşındırtan bu oyunu almayıp da ne yapacaktık? Sorarım size?

 

2. Alter Ego

08 Alter ego

Listemizin, hatta belki de tüm listelerimizin en eski oyunlarından biri Alter Ego. 1986 senesinde, Dr. Peter J. Favaro tarafından Commodore 64, DOS, Apple II ve Macintosh için geliştirildi. Bugün iOS ve Android’de, aynı zamanda da tarayıcı tabanlı olarak oynanabiliyor. Bu kadar eski bir oyunu almamızın sebebi ise, Alter Ego’nun muhtemelen gelmiş geçmiş en detaylı yaşam simülasyonlarından bir tanesi olması. Tamamen ve tamamen sizin verdiğiniz kararlarla, doğum anından yetişkinliğe uzanan süreçte bir hayatı belirlemenize olanak veren Alter Ego, temelde şu soruyu cevaplandırabildiği için listemize ikinci sırada: “Her şeyi baştan yapabilseydiniz, neleri değiştirirdiniz?”

 

1. The Sims 3

10 Sims 3

Şimdi. Zaten The Sims serisinin bir numarada olacağı aşikardı. Başka bir şey olsa ayıbın kralı olurdu zaten. Maxis’in geliştirdiği The Sims serisi, hem bir tüketim manyaklığı tatmini, hem de bir alternatif hayat yaşama aracı olarak kusursuz bir örnek. Peki niye The Sims 2 ya da The Sims 1 değil de The Sims 3? Onun da cevabı basit. The Sims 3’te olup, diğer hiçbir Sims’de olmayan tek şey yüzünden kendisi şu an listemizin birinci sırasında: Kasaba entegrasyonu. Tek bir tuşla tutup parka kaçabilmek, Sim’imizi şehrin içerisinde koşuya çıkartabilmek, komşuya giderken yükleme ekranı görmemek oyunun kalitesini inanılmaz arttıran bir şeydi bize soracak olursanız. The Sims 4’te kaldırılmış olmasını pek anlamadık, bundan mütevellit de The Sims 3’ü alıp listemizin zirvesine yerleştirdik.

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.