Eğer oyuncu bir insansanız; oyuncu arkadaşlarınız da varsa, internete muhtemelen girdiğiniz en sık arama terimlerinden biridir en iyi co-op oyunları. Pek çok oyun artık multiplayer hizmetlerini internet üzerinden verdiği ve split-screen’i tercih etmediği için de bu terimin içerisine bir adet “yerel” parametresi eklenir. Çünkü gerçekten de arkadaşınızla yan yana oturup, omuz omuza mücadele etmenin tadı bambaşkadır. Hele ki yılbaşı akşamında, birkaç oyuncu arkadaş toplanacaksanız, değmeyin keyfinize!

Biz o yüzden, amme hizmetimizi yapalım dedik. 2015’te çıkmış şu 8 oyundan herhangi biri, an itibariyle tercih ettiğiniz platforma alınıp, parti gecenizi şenlendirebilir. Bizden söylemesi. Tamamsak, başlayalım diyoruz efendim. Buyurun!

 

Call of Duty: Black Ops III

1

İnce nişan almalar için, görece büyük bir televizyon gerekiyor; evet. Ama neticede, Call of Duty’nin senaryosu öyle multiplayer kapışmalarda olduğu gibi ince nişan almacalarla değil, daha önce dile getirdiğimiz gibi efsane anların uç uca eklenmesiyle kıymete binen bir mod. Black Ops III’ün de böyle “OHA” dedirten pek çok anı var, ve bu anları bir arkadaşla beraber yaşamak da keyfi katmer katmer arttırıyor.

 

 

Disney Infinity 3.0

2

Disney Infinity’den keyif almak için biraz içinizdeki çocuğa kapıları kapatmamış olmanızın gerektiği aşikar bir gerçek. Yalnız, içimizdeki çocuğa kapıları kapatmış olsak, herhalde burada toplanıyor olmazdık. Bize soracak olursanız, elalemin dediklerine falan bakmayın siz. Star Wars, Marvel, Pixar, Disney, Karayip Korsanları falan seven arkadaşlarınız varsa, biraz yatırım yapın, bir base alın, üzerine de Disney Infinity 3.0’ı çakın. Fark edeceksiniz ki, figür toplama ve oyun oynama hobilerini birleştirmek, gerçekten de dahiyane ve iç gıcıklayıcı bir fikir.

Fat Princess Adventures

3

Fat Princess, 2000’li yılların sonunda çıkmış, çok garip ve şaşırtıcı bir şekilde derin mekaniklere sahip; dönemin oyunculara “oha lan indie oyunlar ne güzel şeylermiş?” dedirten akımına mensup bir oyundu. Şimdiden söyleyelim, Fat Princess Adventures o oyunla sadece ismen bağlantılı. Mekanik olarak daha Magicka / Gauntlet yönüne seyrelmiş Fun Bits. Bize soracak olursanız, iyi de etmiş. Akışkan sınıf sistemi ve gayet ayarında ilerleyen bölüm tasarımlarıyla, Fat Princess Adventures arkadaşlarınızla beraber vaktinizi hak ediyor.

 

Helldivers

4

Şimdi “yılbaşı” dedik, “yerel co-op” dedik, “mutluluk”, “keyif”, neşe” falan dedik. İyi dedik de, Helldivers’ı niye öneriyoruz o zaman? Çünkü bazen mutluluk, gerçekten canını dişine takarak mücadele edebilmekten gelir. Helldivers zor bir oyun. Tek başına zor, ama arkadaşlarla daha da zor. Çünkü sağ olsun Arrowhead dost kurşununu açık bırakmış oyunda. O yüzden, arkadaşınızı öldürdükten sonra yiyeceğiniz küfürlerle tatsızlaşacak yılbaşı gecenizden mesuliyet kabul etmiyoruz!

1 2
Author

Geekyapar'ın yazı işleri şövalyesi. Uluslararası İlişkiler okudu, okula girmeden önce yaptığı işi yapıyor. Küçükken "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diyenlere yazar diyordu. Tüm internette bulmak için: @acyberexile.

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.