5) Çok Güzeldi Ama Çok Kısaydı Be: Love, Death & Robots Üçüncü Sezon İnceleme!

Love, Death and Robots sezon finali
Love, Death and Robots, Jibaro

Geçtiğimiz yıllarda çıkıp da geek’i olmaya karar verdiğimiz çoğu yapımın devam sezonları açısından 2022 bayağı kârlı bir yıldı. Bir tek Westworld’ü ayırarak Rick and Morty, The Boys ve Love, Death & Robots gibi tanışır tanışmaz gönlümüzü çelen fakat devam ettikçe de biraz tadımızı kaçıran diziler, yeni sezonlarıyla azalan sevgimizi toparlayıp, haftalarımızı şenlendirmeyi başardılar. Biz onlara kendimizi zaten kaptırmış ve bu sayfalarda incelemelerle yer vermiştik; bu listeyi oluştururken sizlerin de aynı fikirde olduğunuzu gördük. Bir adım öteye gidip kalp kalbe karşıymış desek çok şımarmış olur muyuz? Bizce olmayız!

4) Kısa Kısa: MOON KNIGHT Kimdir?

moon knight
Moon Knight

Hemen her hafta en az üç tane film, beş tane dizi çıktığı için yılın başlarına denk gelenleri unutmak işten bile değil, Moon Knight da benim için böyle bir yapım oldu. Moon Knight’ın kendisine yönelik yaşadığımız hayal kırıklığı bir yanda dursun, yılın en çok okunan yazıları arasında Kısa Kısa gibi sitemize özel düşünüp oluşturduğumuz kategorilerden başlıkları ilk sıralarda görmek sevinçten havalara uçmamıza yetiyor. Tüm Kısa Kısa yazıları için buraya davetimizi de belirtelim.

3) İşte O Kilit Sorunun Cevabı: MARVEL DÖRDÜNCÜ FAZ Filmleri Hangi Sırayla İzlenmeli?

Marvel faz 4
Faz 4

Marvel uyarlamalarının tekli filmlerle kalmayıp paylaşılan bir genişletilmiş evrene dönüşmesinden itibaren bu minvaldeki yazılarımız sitemizin bir demirbaşı hâline geldi. Önceki senelere ilişkin faz 3 yazıları da bu listeyi biraz genişletsek karşımıza çıkacaktı fakat 2022 içerisindeyiz ve faz 4 de gerçekten bir anda sahneye çıkıp, taş üstünde taş bırakmayan Feige açıklamalarıyla çat diye suratımıza kapandı, neye uğradığımızı anlayamadık. Sizin de faz 4’te ne oldu, olanları nasıl takip etmeliyim, önümüzdeki yıl faz 5’e geçerken neleri kesin görmeliyim gibi sorularınız varsa yeri gelmişken şuradan göz atabilirsiniz.

2) Bir Sezon Nasıl Berbat Edilir: THE BOYS 3. Sezonda Burnumuzdan Gına Getiren 8 Şey

The Boys
The Boys

Listenin girişinde yıl içerisinde yaptığımız şeylerin muhasebesi filan dedik, bu ifadenin tam yerine rastladığını sıralamanın ilk iki yazısında görüyoruz. The Boys’un üçüncü sezonu 2022 için içerisinde süper kahraman barındırıp da bizleri mutlu eden yegâne şeydi; temayı denklemden atsak bile üçüncü sezon objektif olarak izlemesi çok keyifli ve önceki sezonların üzerine kat eklemeyi başaran bir devam sezonuydu. Bu elbette ki kusursuz olduğu anlamına gelmiyordu, kadı kızında bile olan bir şey kusur. Her hafta heyecanla gelmesini beklediğimiz yeni bölümlerin içerisinde, her hafta görmeye o kadar da hevesli olmadığımız bazı şeyler de vardı. İşte onlara parmak basan bu yazı, tüm The Boys yazılarının en çok okunanı olmakla kalmayıp, senenin en çok okunan ikinci yazısı titrini de aldı. Bir başka muhasebe çeşidi olan vicdan muhasebesine girin ve kabul edin; siz de biraz drama seviyormuşsunuz şimdi!

1) İzlemek Zorunda Kalmayın Diye: She-Hulk’un Marvel Sinematik Evreni’ne Kattığı Üç Şey!

She Hulk
She-Hulk

İstatistiklerin başına oturduğumuzda Marvel yapımlarının karşımıza birden çok kez çıkacağını biliyorduk zira yıllardır koca bir sinema camiasını da blockbuster filmler olarak süper kahraman uyarlamaları esir aldı. Marvel’ın Disney+ ortaklığıyla çıkarttığı sürüsüne bereket yapımı da hesaba katınca, “bu yılın en çok okunan yazısı” titrini bir MCU yapımının alması şaşırtıcı değildi. Bununla beraber onca inceleme, teori ve eleştirinin arasından She-Hulk’ı izlemenize neden gerek olmadığıyla ilgili bir yazının öne çıkması, 2022’nin Marvel serüveniyle ilgili de tek başına çok fazla bilgi veriyor. Bizim açımızdan She-Hulk’a katlanıp sizleri bu külfetten kurtarmanın mutluluğu yeterli; gerisini Kevin Feige takkeyi önüne koyup kendi düşünsün!

Biz 2022’yi bu yazılarla geçirdik, sizlerin en sevdiğiniz yazıları da sene bitmeden duymayı isteriz. Bütün yıl bizlerle olup sayfalarımızı şenlendirdiğiniz için var olun, yeni yılınız öncekilerden de güzel geçsin!

1 2

Bir Yorum Yazmak İster Misin?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.